• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2018

Krzysztof Koj

Znany użytkownik
Reakcje
637 3 1
Chciałbym poinformować, że ukazała się kolejna edycja modeli polskich szutrówek typu 411Vb, wykonanych przez firmę Albert-Modell wyłącznie dla PMR-Modele.
Są to dwa następujące zestawy 2-wagonowe:

AM 600001 - wagony PKP serii Facc, w malowaniu czerwonobrązowym, w oznaczeniach z epoki Vc (okres esploatacji: 2003/4-2006/7);

AM 900001 - wagony PKP serii Ua-vx, w malowaniu czerwonobrązowym, w oznaczeniach z epoki IVc (okres eksploatacji: 1987-90).

Podobnie jak poprzednio, modele te wykonane zostały w limitowanej serii, po 100 szt. każdego z zestawów.
W stosunku do poprzedniej edycji, poprawiona została konstrukcja podwozia, dzięki czemu zdecydowanie zmniejszyły się opory toczenia wagonów!
Poprawiła się także jakość montażu.

Sprzedaż detaliczną tych modeli będzie prowadził sklep "Świat Modeli" z Rybnika.

Osoby zainteresowane zakupem tych modeli, proszę o kontakt ze sklepem: www.swiatmodeli.com

Krzysztof Koj
PMR-Modele

600001_Facc_ep.Vc.JPG
900001_Ua-vx_ep.IVc.JPG

Źródło zdjęć: ALBERT-MODELL

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.738 62 3
Chciałbym poinformować, że ukazała się kolejna edycja modeli polskich szutrówek typu 411Vb, wykonanych przez firmę Albert-Modell wyłącznie dla PMR-Modele.
Są to dwa następujące zestawy 2-wagonowe:

AM 600001 - wagony PKP serii Facc, w malowaniu czerwonobrązowym, w oznaczeniach z epoki Vc (okres esploatacji: 2003/4-2006/7);

AM 900001 - wagony PKP serii Ua-vx, w malowaniu czerwonobrązowym, w oznaczeniach z epoki IVc (okres eksploatacji: 1987-90).

Podobnie jak poprzednio, modele te wykonane zostały w limitowanej serii, po 100 szt. każdego z zestawów.
W stosunku do poprzedniej edycji, poprawiona została konstrukcja podwozia, dzięki czemu zdecydowanie zmniejszyły się opory toczenia wagonów!
Poprawiła się także jakość montażu.

Sprzedaż detaliczną tych modeli będzie prowadził sklep "Świat Modeli" z Rybnika.

Osoby zainteresowane zakupem tych modeli, proszę o kontakt ze sklepem: www.swiatmodeli.com

Krzysztof Koj
PMR-Modele

Zobacz załącznik 567005 Zobacz załącznik 567006
Źródło zdjęć: ALBERT-MODELL
A do tego oryginały można aktualnie zobaczyć i porównać z modelem dosłownie stojąc w wejściu do tego sklepu.

Reakcje
308 143 31
Na stronie już nic nie ma. I nie ma już na co czekać. Byli i się skończyli.
Co to za polityka żeby sklep sprzedawał pod stołem! Nie można było dodać do koszyka bo sprzedaż od piątku, a tu informacja że już nie ma!
Dotąd uważałem Pana Ryszarda za porządnego sprzedawcę, ale jeśli to prawda to stracił w moich oczach.
Może najlepiej jakby sam się tu wypowiedział co do tych wagonów.

Adamzalesie

Znany użytkownik
Reakcje
283 45 10
Co to za polityka żeby sklep sprzedawał pod stołem! Nie można było dodać do koszyka bo sprzedaż od piątku, a tu informacja że już nie ma!
Dotąd uważałem Pana Ryszarda za porządnego sprzedawcę, ale jeśli to prawda to stracił w moich oczach.
Ale wczoraj jak wszedłem na stronę sklepu to jeszcze były. Pewnie w ramach przedsprzedaży zostały sprzedane a fizycznie w sklepie pojawią się od piątku.

Reakcje
308 143 31
Widziałem wczoraj info o obu zestawach, ale nie można było ich zakupić bo towar w sprzedaży od piątku 20.04. Jakby można było dodać do koszyka w przedsprzedaży to co innego, ale nie było opcji zakupu. Skoro już ich nie ma i nie będzie to zwykłe kolesiostwo pod stołem i tyle! Pan Ryszard ma tu konto i liczę na to, że się do tego odniesie.

Aurel

Aktywny użytkownik
Reakcje
156 10 0
Wyraźnie widniała informacja na stronie od wczoraj że w sprzedaży od piątku 20 kwietnia...więc zaskakują mnie informacje że już nie ma.
Kompletnie bezsensownym jest wydawanie tych zestawów tylko po 100 sztuk. Chyba tylko po to by rodzić frustrację i niezadowolenie wśród osób, które nie mogły kupić. Gdzie już po pierwszym wypuście było wiadomo że rozeszły się w pół dnia. Oczywiście bedą kolejne mini wypusty, może uda się normalnie kupić za rok, dwa czy pięć lat. Zatem zdrowia tylko życzyć.
Toż łatwiej było kupić pralkę w 1983...
Przypomina mi to komentarz dawno temu osoby, która podobnie jak ja w latach szkolnych chciała dorobić zbierając truskawki. Po przybyciu na plantację okazało się, że więcej było zbierających niż owoców na krzaczkach, tak, że nie można było się dopchać do koszyków. Podsumowała to wówczas jednym słowem: FARSA!
Cierpliwości w tych czasach życzyć wypada tylko

SM

Aktywny użytkownik
Reakcje
203 9 1
Informacja Pana Krzysztofa Koja o nowej edycji modeli była chyba bardzo prosta - przypomnę :
"Osoby zainteresowane zakupem tych modeli, proszę o kontakt ze sklepem: www.swiatmodeli.com"
Ci, którzy chcieli to się skontaktowali.
Jeżeli będą wolne zestawy to pojawią się w ofercie 19 kwietnia po godz. 15.00.

Ostatnio edytowane:

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
929 79 5
Właściciel firmy P.M.R. to zwykły łobuz i drań, hultaj wręcz. Chodzi w tym złotym łańcuchu po firmie, w orgiach biorą udział najładniejsze dziewczęta z łódzkiego zagłębia pończoszniczego, które znamy z opakowań konfekcji damskiej, a szampan się leje z cysterny. Tej z trzeciego wypustu, rozdawanej pod stołem.:ROFL::ROFL:. Na koniec hostessy rozdają te opakowania modeli na ''do widzenia''.
Tak poważnie, jak już wieszacie te psy na Panu Krzysztofie, to może pomyślicie czasem, że facet nie ciąga wora pieniędzy, tylko mały woreczek i te serie po 100 szt. to tak na granicy ryzyka dla firmy?
Moim zdaniem te 100 szt. jest ok, informacja była podana tu na forum, więc skoro się rozeszły, tzn. że klienci się skontaktowali ze sklepem Świat Modeli.
Panie Krzysztofie. Jeden zestaw w IVa Pan wypuści, będzie miał Pan sondaż, czy epoka jest popularna, czy nie.
Idę o zakład, że pójdzie ''na pniu''!

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.052 275 41
Szanowni Koledzy !
W dniu dzisiejszym rozmawiałem tel. z Krzysztofem Kojem.

Edycje szutrówek PMR/Albert Model będą się w tym roku i następnym ukazywać regularnie co kwartał !
( Następna już w czerwcu 2018 ! )
Aż do skutku w następnych latach , aż do
ZASPOKOJENIA WSZYSTKICH KTÓRZY CHCĄ jeden czy więcej kompletów w danej epoce posiadać.
Aktualnie rozsprzedano z I i II edycji 800 wagonów na przysłowiowym pniu !

Przyjdzie moment że poszczególni modelarze nie będą już chcieli kolejnego zestawu ( może trzeciego , może dziesiątego ? ) i wtedy bez problemu będą kupować inni chętni . Ci co nie kupili muszą się wykazać cierpliwością. Po za tym będą kolejne emisje w każdej z epok i w każdym z malowań : czerwień tlenkowa , niebieskie , żółte , zielone . Nie ma mowy o żadnej spekulacji o żadnej sprzedaży z pod lady...
Po prostu drogą elektroniczną kilkudziesięciu chętnych może wyczyścić dostawę w sklepie w godzinę !

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 86
Tabor 10
Tabor 48
Tabor 315
Tabor 35