• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

Rysiek

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
2.784 37 1
Rivarossi mogłoby wypuścić jakieś EAOS-y w malowaniu PKP/ PKP Cargo. W barwach Rail Polska, PCC, PTKiGK Zabrze, DB Schenker zrobili, to i takie też by mogli ;)
tylko że firma Rivarossi nie ma formy węglarki będącej w parku PKP CARGO SA. Ta węglarka Rivarossi to w sumie Eaos 106 kolei DB, które to w obecnych czasach zostały włączone do parku wagonów prywatnych przewoźników z Polsce, dlatego powstały te modele. Niestety wagon ten ma innych wygląd niż Eaos-y PKP CARGO czyli typów 408W, 412W, 462W, 430W i itp

Bipa966

Aktywny użytkownik
Reakcje
474 69 32
Ceny.....w szczególności Bonanz ... to rozbój w biały dzień ! Wiem, ze to wolny rynek i kazdy robi jak chce ....ale w końcu trochę umiaru :) Ja tam zawsze kupuje w najlepszym sklepie w Polsce i i potrafie naprawdę ! sporo dać mniej !

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
Każdy sklep ma + i -. Ja dużo zamawiam w bardzo popularnym sklepie z wybrzeża, ale miałem z nimi 3 bardzo, bardzo fatalne przygody które trudno nazwać wypadkiem przy pracy. Takie życie i tyle, nie ma co rozkminiać.

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
A wracając jeszcze na sekundkę do EU44 w malowaniu T-Mobile to powiedzcie mi proszę co to za dźwięk na tym filmie.
Słychać go dokładnie pomiędzy 0:21 i 0:30. Jest bardzo drażniący i nie udało mi się znaleźć na YT filmu gdzie na "żywca" takie coś słychać.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.877 525 30
Nie znam dokładnie tej lokomotywy, ani modelu, ani oryginału, ale mnie to wygląda (czy raczej brzmi) na mniej czy bardziej udaną imitację dźwięku sprężarki. Ale fakt, że trochę denerwujący...

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
Wydaje mi się, że na tym filmie, tak od 0:35 słychać ten dzwięk. Ale tu on jest łagodniejszy i cichszy no i występuje łącznie z dźwiękiem wentylatorów. Ciekawe, czy da się przyciszyć w ustawieniach tylko ten jeden dźwięk ?

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.692 443 99
Otrzymałem dziś informację w warszawskim sklepie Loko-Model ( jako informację sprawdzoną i pewną , potwierdzoną w SK-Model ) że :
POWYŻSZE WAGONY PKP FIRMY RIVAROSSI NIE UKAŻĄ SIĘ W TYM ROKU.

Powód : kłopoty finansowe producenta spowodowane słabą sprzedażą modeli na rynku niemieckim i UE.
Na stronie modelmania w moich zamówieniach ukazała się taka informacja:

23K.jpg

...więc infrmacja kolegi DRACULA potwierdziła się także w 'moim' sklepie. Szkoda, bo liczyłem na te wagony...
Teraz mam pytanie (bo jedyną optymistycznymi słowami w poście DRACULi) są słowa "w tym roku".

Czy ma ktoś info, że wagony te ukażą się w 2017? Mam nadzieję, że tak...
Skoro Rivarossi ma kłopoty, to rozumiem, że i planowane wersje wagonów Bipa ze ściętym dachem się też nie ukażą. Cieszę się, że załapałem się przynajmniej na Bipę z Gdyni.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.692 443 99
Oby było to wszystko opóźnione, a nie wogóle niedostępne, bo szczerze mówiąc oprócz tych 23K liczyłem z sentymantu tekże na taką Bipę ze ściętym dachem. Fajnie byłoby mieć taki wagon z nowszego wypustu niż stary dobry Schicht :)

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 85
Tabor 10
Tabor 40
Tabor 18
Tabor 209