Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Nie. Ale bierzesz z katalogu Roco pasujący spód wózka i płozę z gagarina z innego zarządu, który Roco łaskawie zrobiło w AC, zamieniasz w PKP, wyjmujesz dwie zębatki i jedzie Przećwiczone na PKP Cargo.
Macie racje koledzy, mogli zrobić te czerwone (jak w SP45 PIKO) ale mimo wszystko - cieszmy się że wogóle jest.... (takie czasy)
[DOUBLEPOST=1464157648][/DOUBLEPOST]
Też mnie interesuje zakup tego wagonu. Ale jak większość z was, czekam na realne fotki tego modelu i nieco więcej informacji na jego temat. Ze zdjęć wynika, że ma malowane dechy jak ten z serii "hobby" swego czasu.
Jednak wysoka (moim zdaniem) cena sugeruje (170zł ? - prawie tyle co za 120A !), że dechy nie będa malowane - że będzie jak trzeba. W modelmanii piszą, że dostępny ma być od 15 czerwca. Za 170zł nikt by nie kupił chyba malowanki
no ja przeciez wiem o tym, ze nalezaloby wymieniac szyby, ale czy jak sie komus chce bawic i wymieniac te ustrojstwo w garnkach, to czy nie moze sie pokusic o wymiane szyby i wycieraczek? wtedy to juz bylby komplet i wygladalo by to naprawde realistycznie
no ja przeciez wiem o tym, ze nalezaloby wymieniac szyby, ale czy jak sie komus chce bawic i wymieniac te ustrojstwo w garnkach, to czy nie moze sie pokusic o wymiane szyby i wycieraczek? wtedy to juz bylby komplet i wygladalo by to naprawde realistycznie
Zapewniam Ciebie, że wymiana szyb jest dużo trudniejsza od wymiany oświetlenia. Usuwanie nadlewu wycieraczki z powierzchni fabrycznej szyby jest praktycznie niemożliwe do wykonania tak, aby nie został ślad. Gdyby nie było odstającej uszczelki dałoby się to zrobić. Z drugiej strony, można dorobić nową szybę, ale tu za to nie da się dorobić odstającej uszczelki. Dorabiałem kiedyś szyby czołowe do gagarina Gutzold-a. Uszczelkę imitowała czarna obwódka namalowana na krawędzi płaskiej szyby po wcześniejszym zamaskowaniu szyby, tak, aby symboliczny rant uszczelki pozostał. Dużo pracy kosztowało wykonanie tych szyb. W gagarinie Roco te wycieraczki dużo ładniej są odlane. Nie opłaca się tego detalu ruszać. Jedynie można pokusić się o pomalowanie wycieraczki.