Mając na uwadze fakt powtarzających się co jakiś czas wpisów nt. podjętej przez firmę Schlesienmodelle decyzji o zaprzestaniu udzielania się w dyskusjach na niniejszym forum, chciałbym sformułować w tej kwestii prośbę do jej właściciela o ponowne zabieranie głosu w toczących się dyskusjach.
Szanowny Panie Robercie
Zdaję sobie doskonale sprawę z faktu, iż Pańska decyzja spowodowana była licznymi niepochlebnymi wpisami nt. produktów Schlesienmodelle oraz „przepychankami” z częścią forumowiczów, niemniej apelowałbym o ponowne aktywne włączenie się w działalność forum. Nie ulega wątpliwości, iż wdrożony przez Pana kanał komunikacji na linii producent – klient był tyleż innowacyjny, co bardzo korzystny dla drugiej z wymienionych stron. Wiem że niejednokrotnie wpisy dotyczące Schlesienmodelle można było odczytać jako falę krytyki, sam również wskazywałem na niedotrzymywane terminy, wadliwość wykonania, itd. Jednakże podkreślałem zarazem wysoki poziom odzwierciedlenia detali w waszych modelach. Osobiście nabyłem już trzy z nich, podczas gdy ani jednej „Siódemki” nie zakupiłem od konkurencyjnej firmy. Takich osób, działających na tym forum jest zdecydowanie więcej, co bez wątpienia pokazuje skalę sukcesu Schlesienmodelle. Krytyka? Owszem była, ale może lepiej spojrzeć na nią w sposób konstruktywny? Już dziś pokazujecie, iż z projektu EU07 zostały wyciągnięte wnioski, które przy SU45 mają zagwarantować jeszcze wyższą jakość produktu (np. sposób mocowania odgarniaczy). Zdaję sobie również sprawę z tego, iż pochwał zawsze słucha się łatwiej niż niepochlebnych opinii (zwłaszcza jeśli sposób ich artykułowania nie jest zbyt subtelny), niemniej chciałbym zaapelować do Pana w imieniu wszystkich forumowiczów o ponowne włączenie się do dyskusji na forum i dostarczania nam wiedzy na temat realizowanych projektów. Ewentualnych awanturników zawsze może Pan po prostu ignorować, reagując jedynie na konstruktywne wpisy. Zawsze też ostatecznie może Pan ponownie usunąć się w cień, gdyby zachowanie forumowiczów było Pana zdaniem niestosowne. Proszę jednak, raz jeszcze spróbować nawiązać z nami kontakt.