• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

ALA

Znany użytkownik
Reakcje
1.405 23 0
Jeszcze odnośnie tych Herisów PKP, ZTCW, to była wyprodukowana pierwsza partia modeli, która, jak się okazało, miała różnorakie błędy w opisie. Dotyczyło to nie tylko tej nieszczęsnej czcionki w "Przewozach Regionalnych", ale także niewłaściwego umiejscowienia (wyśrodkowania) opisu "PKP" oraz numeru UIC, a także podkreślnika numeru itp. W Lipsku przedstawiciel Herisa żalił się, że mu to leży na magazynie i nie wie, co z tym zrobić. Niewykluczone więc, że właśnie te modele teraz wypłynęły i dlatego nie ma ich jeszcze u nas, bo się bali, że tu zaraz zostaną skrytykowane i się nie sprzedadzą.

luc1979

Znany użytkownik
Reakcje
277 0 0
Jeszcze odnośnie tych Herisów PKP, ZTCW, to była wyprodukowana pierwsza partia modeli, która, jak się okazało, miała różnorakie błędy w opisie. Dotyczyło to nie tylko tej nieszczęsnej czcionki w "Przewozach Regionalnych", ale także niewłaściwego umiejscowienia (wyśrodkowania) opisu "PKP" oraz numeru UIC, a także podkreślnika numeru itp. W Lipsku przedstawiciel Herisa żalił się, że mu to leży na magazynie i nie wie, co z tym zrobić. Niewykluczone więc, że właśnie te modele teraz wypłynęły i dlatego nie ma ich jeszcze u nas, bo się bali, że tu zaraz zostaną skrytykowane i się nie sprzedadzą.
Przekonamy się...komplet oliwek w drodze.

L

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
Czy ktoś z Was potrafi po powiedzieć, czy te Herisy oliwkowe będą miały ramki okienne takie złotawe/kremowe jak w zamieszczonym kilka postów wyżej linku czy też będą one srebrne?

4don

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Mając na uwadze fakt powtarzających się co jakiś czas wpisów nt. podjętej przez firmę Schlesienmodelle decyzji o zaprzestaniu udzielania się w dyskusjach na niniejszym forum, chciałbym sformułować w tej kwestii prośbę do jej właściciela o ponowne zabieranie głosu w toczących się dyskusjach.

Szanowny Panie Robercie
Zdaję sobie doskonale sprawę z faktu, iż Pańska decyzja spowodowana była licznymi niepochlebnymi wpisami nt. produktów Schlesienmodelle oraz „przepychankami” z częścią forumowiczów, niemniej apelowałbym o ponowne aktywne włączenie się w działalność forum. Nie ulega wątpliwości, iż wdrożony przez Pana kanał komunikacji na linii producent – klient był tyleż innowacyjny, co bardzo korzystny dla drugiej z wymienionych stron. Wiem że niejednokrotnie wpisy dotyczące Schlesienmodelle można było odczytać jako falę krytyki, sam również wskazywałem na niedotrzymywane terminy, wadliwość wykonania, itd. Jednakże podkreślałem zarazem wysoki poziom odzwierciedlenia detali w waszych modelach. Osobiście nabyłem już trzy z nich, podczas gdy ani jednej „Siódemki” nie zakupiłem od konkurencyjnej firmy. Takich osób, działających na tym forum jest zdecydowanie więcej, co bez wątpienia pokazuje skalę sukcesu Schlesienmodelle. Krytyka? Owszem była, ale może lepiej spojrzeć na nią w sposób konstruktywny? Już dziś pokazujecie, iż z projektu EU07 zostały wyciągnięte wnioski, które przy SU45 mają zagwarantować jeszcze wyższą jakość produktu (np. sposób mocowania odgarniaczy). Zdaję sobie również sprawę z tego, iż pochwał zawsze słucha się łatwiej niż niepochlebnych opinii (zwłaszcza jeśli sposób ich artykułowania nie jest zbyt subtelny), niemniej chciałbym zaapelować do Pana w imieniu wszystkich forumowiczów o ponowne włączenie się do dyskusji na forum i dostarczania nam wiedzy na temat realizowanych projektów. Ewentualnych awanturników zawsze może Pan po prostu ignorować, reagując jedynie na konstruktywne wpisy. Zawsze też ostatecznie może Pan ponownie usunąć się w cień, gdyby zachowanie forumowiczów było Pana zdaniem niestosowne. Proszę jednak, raz jeszcze spróbować nawiązać z nami kontakt.

ed250

Aktywny użytkownik
Reakcje
444 89 5
Czy ktoś z Was potrafi po powiedzieć, czy te Herisy oliwkowe będą miały ramki okienne takie złotawe/kremowe jak w zamieszczonym kilka postów wyżej linku czy też będą one srebrne?
Myślę że kolega Luc udzieli odpowiedzi na to pytanie jak otrzyma przesyłkę, za parę dni będzie wiadomo, troszkę cierpliwości;)

@4don dobra inicjatywa, spróbować zawsze można. Ostatnio z Facebooka można się więcej dowiedzieć o produktach Schlesienmodelle niż z naszego forum:(

Ostatnio edytowane:

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.714 62 3
A czy właściciele Brawy, Roco czy MTB udzielają się na forum? Nie. I tu nie chodzi o nieprzychylne wypowiadania się o montażu modeli. Bo widać, że konstruktywna krytyka nie została odrzucona. A zostały wyciągnięte daleko idące wnioski i to nie tylko w temacie konstrukcji kolejnego modelu, ale i informowania i porozumiewania się z grupą odbiorców produktów Firmy Schlesienmodelle.

tcy

Znany użytkownik
Reakcje
65 0 0
(...)niewłaściwego umiejscowienia (wyśrodkowania) opisu "PKP" oraz numeru UIC, a także podkreślnika numeru itp.
Na zdjęciach wygląda jakby błędne napisy zostały zamalowane i położono nowy tampon.
heris1.JPG

Mam jeszcze wątpliwości co do koloru napisu "Dla palących". Czy nie powinien być biały na czerwonym tle?
A także czy w wagonach z tak wczesnej serii produkcyjnej okno w drzwiach nie powinno być dzielone w aluminiowej ramie?
http://forum.modelarstwo.info/threads/wagony-y-typu-111a-112a-113a-od-heris.24491/page-4#post-420450
heris2.JPG

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
3.904 111 11
@Elvis. Tyle że przedstawiciele w/w z tego co wiem nią mają konta na tym forum. A widząc że zarówno kolega CoCu jak i Pan Robert są tutaj zarejestrowani, to miło mi bu było jakby od czasu do czasu coś tutaj skrobneli.

I wyprzedzając odpowiedzi, rozumiem że są tutaj jako osoby prywatne i nikt ich zmusić nie może żeby się odzywali w tym temacie (bądź w żadnym innym).

Mi się podobało podejście Pana Bynia. Krótko i na temat. Bez zbędnych komentarzy. Zawsze można pójść tą drogą.

Przymyślcie Panowie nasze sugestie, bo trochę głupio że Facebook wygrywa z forum modelarskimjeśli chodzi o kanały informacyjne. W szczególności że z tego co dobrze pamiętam (może się mylę) na niemieckim forum Pan Robert się udziela w kwestii produktów SM.

Pozdrawiam i nie mogę się doczekać żeby dostać moją pierwszą siódemke od SM (541)

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
2.707 56 5
"Mi się podobało podejście Pana Bynia. Krótko i na temat. Bez zbędnych komentarzy."
Dokładnie P.Bynio mistrzem komentarza w stylu wojskowym -krótko i na temat bez zbędnego komentowania.
Od komentarzy są klienci ....

KacperWKK

Aktywny użytkownik
Reakcje
277 34 8
Na tym polega Biznes iż klijent ma zawsze rację. Ale to że wielu klijentów widzi tylko co chce zobaczyć nie zmienia faktu iż jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. Napiszę tak produkujesz składasz pakujesz do kontenra nadchodzi sztorm zmywa kontener ubezpieczyciel płaci a ty zostajesz w punkcie początku. Jest wiele czynników niezależnych od zamawiającego to jest niestety wada braku posiadania własnej fabryki na dodatek konkurencja nie śpi i rzuca ci pod nogi kłody. Ja już wiele razy pisałem iż produkty SM są dla mnie za dobre zbyt idealne. Tłumaczenie każdemu z osobna po raz kolejny tych samych spraw nie ma sensu. FAQ na stronie to przeżytek nikt tego nie czyta. Komunikacja winna być prosta. Tylko Info na stronie producenta bez dyskusji i zbaczań z tematu. Żadnych dyskusji to nie ma sensu. Temat z modelarstwem jest jak rzeka, jeden lubi czekoladę a drugi jak mu nogi źle pachną. Dla mnie osobiście im więcej firm na rynku tym większy wybór i lepsze ceny. SM powodzenia w projektach.

ziellin

Aktywny użytkownik
Reakcje
45 1 0
W Świecie Modeli z Rybnika pojawiły się w nowościach produkty firmy Modela platformy 401Zb (IV ep. ) - planowana sprzedaż luty oraz Dumpcary 418 V - planowana sprzedaż I/II kwartał.

4don

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Przepraszam, czy przez krytyczne wypowiedzi w stosunku do SM awansowałem do grona awanturników? Czy powiedzenie prawdy w tym zasranym kraju musi być zawsze takim problemem? Czy zadufane w sobie grono posiadające wszystko wcześniej i ignorujące innych kolekcjonerów bez nazwisk i koneksji musi dyktować warunki dla wszystkich? Czy my cała reszta bez w/w koneksji mamy być skazani na kupowanie na portalach aukcyjnych za cena katalogowa x y tego co nie strawili wielcy kupujący w nadmiarze aby się zwróciło? Dla kolegi 4don proponuje stanowisko u nowego prezesa TVP, organ liżący z wielkimi możliwościami. Życie rzuciło mnie w świat i wchodzę sobie do sklepu modelarskiego w Annemasse lub jadę tramwajem do Genewy i rozmawiają ze mną jak z człowiekiem, nikt mi nie narzuca co moge kupić i w jakiej ilości, nikt mnie nie ustawia w kolejce dla lepszych lub gorszych. Szkoda tylko, że do grona olewaczy takich szaraczków jak dołączają wciąż nowi po których trudno było się tego spodziewać.
Kolego, przeczytaj raz jeszcze uważnie to co napisałem. Ja również pozwalałem sobie na pewną krytykę wobec SM, lecz nie twierdzę, że jestem awanturnikiem. Chodzi mi tu o tych, którzy nadmiernie nie przebierali w słowach, zamiast podejść do sprawy z większą dozą spokoju. Jeśli krytykowałeś, a miałeś ku temu powody, to jest to Twoje prawo, nic mi do tego. Jednak krytykować trzeba umieć na poziomie, to rozgranicza krytyka i awanturnika. Nie twierdzę przecież, że zaliczasz się do tej drugiej grupy. Nie jestem też z tych tzw. przez Ciebie "wielkich kupujących", czekam cierpliwie w kolejce na swój model, jak i wszyscy inni.
PS: TVP nie oglądam, bo nic ciekawego tam do oglądania nie ma.
[DOUBLEPOST=1452374090,1452373581][/DOUBLEPOST]
A czy właściciele Brawy, Roco czy MTB udzielają się na forum? Nie. I tu nie chodzi o nieprzychylne wypowiadania się o montażu modeli. Bo widać, że konstruktywna krytyka nie została odrzucona. A zostały wyciągnięte daleko idące wnioski i to nie tylko w temacie konstrukcji kolejnego modelu, ale i informowania i porozumiewania się z grupą odbiorców produktów Firmy Schlesienmodelle.
Właściciele w/w marek nigdy nie udzielali się na tym forum, podczas gdy SM taką drogę komunikacji z klientem wybrało, co było zresztą niezwykłym pozytywem. Co do Roco, robią świetne modele, szkoda tylko, że to co idzie na rynek polski to po prostu "przemalowywanki" na polskie barwy modeli taboru jeżdżącego w połowie krajów tego kontynentu. Można więc wnioskować, iż firma ta traktuję Polskę niejako przy okazji, więc jak można w takim układzie oczekiwać bardziej bezpośrednich relacji z klientem? SM natomiast zaproponowało komunikacyjną innowacyjność na linii producent - klient i za to im chwała. Fajnie byłoby więc, gdyby do tego spróbowali wrócić.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 52
Tabor 209