• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

darekgol

Aktywny użytkownik
Donator forum
Reakcje
401 4 1
Czy Robo planuje dodać możliwość zainstalowania dekodera cyfrowego do sterowania oświetleniem? Mysle że opcja włączania/wyłaczania oświetlenia i dodatkowo sterowanie oświetleniem końca pociągu byłoby interesujące.
ps
nie wiem czy było o tym, jak było to post do usunięcia

Reakcje
0 0 0
A ja ponowię prośbę o alternatywne złożone harmonijki do zamontowania na wagonach na końcach składu. Taka prośba była już wcześniej składana, ale nie wiem czy coś się w tej sprawie dzieje.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
857 77 5
Większym problemem, na który trzeba mocno przymknąć oko, są okna, które są za wąskie, niż ten KKK.
Doskonale widać to patrząc na rysunki Pana Krzysztofa Koja i porównując z modelem. Pudełko ma zaś zachowane proporcje otworów okiennych.
CoCu ma rację, w tym co napisał.

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Czy Robo planuje dodać możliwość zainstalowania dekodera cyfrowego do sterowania oświetleniem? Mysle że opcja włączania/wyłaczania oświetlenia i dodatkowo sterowanie oświetleniem końca pociągu byłoby interesujące.
ps
nie wiem czy było o tym, jak było to post do usunięcia
Pytanie ciekawe i pewnie nurtujące bardziej zaawansowanych technologicznie i wymagających kolekcjonerów.Moim zdaniem Robo i tak spełnił sny a nawet coś co się nie śniło.Czyli -wagon bez oświetlenia,oświetlenie,oświetlenie końca pociągu co jest i tak nie spotykane u seryjnych producentów:)
Czekam cierpliwie na początek listopada by nabyć kolejny oliwkowy

MichałK

Znany użytkownik
Reakcje
875 9 4
Pytanie ciekawe i pewnie nurtujące bardziej zaawansowanych technologicznie i wymagających kolekcjonerów.Moim zdaniem Robo i tak spełnił sny a nawet coś co się nie śniło.Czyli -wagon bez oświetlenia,oświetlenie,oświetlenie końca pociągu co jest i tak nie spotykane u seryjnych producentów:)
Czekam cierpliwie na początek listopada by nabyć kolejny oliwkowy
Robo spełnił, spełnia i zapewne będzie spełniał sny nowym modelem:)

allder

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
59464
Lokomotywa spalinowa pasażerska, typ 101D
SP42-071 PKP
epoka V, ZAKŁAD TABORU w CZERWIEŃSKU
N.REV.NS. 99.07.30

59465
Lokomotywa spalinowa manewrowa, typ 6D
SM42-563 PKP InterCity
epoka VI, Zakład Północny 25.05.09

59471
Lokomotywa spalinowa manewrowa, typ 6D
SM42-1083 PKP
epoka V, ZNLS-Piła Napr. Rw. 28.02.01

Kilka podstawowych informacji o lokomotywie PKP SM42-1083:
- typ: 6D,
- producent: Fablok, Chrzanów,
- rok budowy 1986
- nr fabryczny: 10417,
- pierwotny przydział: Lok. Poznań Gł.,
- od 01.11.1990: Lok. Poznań,
- następnie: Zakład Taboru w Poznaniu,
- od 01.01.2011: CT Tarnowskie Góry.

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.589 51 2

Rysiek

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
2.656 37 1
hej,
na targach w Poznaniu oprócz zestawu tych cystern był też pokazany zestaw 3 wagonów osobowych chyba w epoce IIIc, 2x Ci33 i Pwi31, szkoda że nie zrobiłem fotki....
pozdrowienia
Rysiek

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 56
Tabor 393
Tabor 187