Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Pewnie, że wystarczyło. Jaki to problem zrobić model z aluminium? Warto jednak, byś im wskazał jak należy to zrobić, bo najwyraźniej gupki nie potrafią.
Pudła wagonów wykonywane są jako odlewy z tworzywa sztucznego metodą wtrysku wysokociśnieniowego. Nikt z producentów nie będzie tworzyć osobnej linii produkcyjnej tylko po to by tłoczyć i wykrawać pudła jednej serii modeli. Być może innym powodem - aczkolwiek pewnie mniej znaczącym niż wymieniony przeze mnie - jest to, że stop aluminium jest droższy niż granulat do produkcji modeli z tworzywa sztucznego.
Rybie oko w takiej skali w aluminium to mrzonka.
Inna sprawa, ze wzór rybiego oka to nie łuski obok siebie, tylko łuski nakładające sie częściowo na siebie i taki wzór dałoby sie nadrukować. Jest ciekawy wątek o tym na drehscheibe.
Tak czy siak, to "modele" Silberlingow wyglądają śmiesznie, nie mam ochoty ich mieć, jeśli producenci nie pokusza się o ich zrobienie ze srebrnej cienkiej blachy, to będą wyglądać zawsze na zabawki, a nie poważne modele...
Tak czy siak, to "modele" Silberlingow wyglądają śmiesznie, nie mam ochoty ich mieć, jeśli producenci nie pokusza się o ich zrobienie ze srebrnej cienkiej blachy, to będą wyglądać zawsze na zabawki, a nie poważne modele...
Wagon ten mam już od około 1,5 miesiąca tak więc nie jest to nowość na 2020. Poza tym wagon należy do przewoźnika DB, więc jakby nie jest to nowość PKP. O tym wagonie było pisane w tematach o nowościach na 2019. Data wejścia do sprzedaży w lipcu 2020 roku to jakieś nieporozumienie wynikające z działalności polskiego dystrybutora A.C.M.E. na Polskę. Mogę tylko jeszcze dodać tyle, że zakupiłem go taniej w Niemczech niż w Polsce (wraz z wysyłką).