• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości Herpa

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.341 47 0
Jak na czołg w tej skali jest całkiem przyjemnie wykonany, ale niestety ma kilka błędów i różnic z wersją produkowaną w Polsce i tym samym używaną przez LWP.Główne różnice to płyta nad silnikiem, w polskich wozach była zupełnie inna, ale przy tej skali można to odpuścić.Zastanawia mnie natomiast czemu jarzmo armaty jest pomalowane na kolor płutna skoro ewidentnie widac że jest to imitacja stalowego odlewu bez płuciennego pokrowca.:confused:
Szkoda też że nie ma włazu z zamontowanym karabinem DSHK.Co do dwóch ostatnich nowości to muszę przyznać że Man wyglada bardzo ładnie w takowej wersji.

Hornet

Aktywny użytkownik
Reakcje
21 0 0
A ja mam takie pytanko odnośnie tego czołgu: na jakiej platformie drogowej dostępnej na rynku można go postawić aby pasowało pod realia lat 60. No i co taki zestaw mogło wtedy ciągnąć, jeżeli w ogóle wtedy woziło się czołgi na platformach po drogach...

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.341 47 0
Ciągnik to oczywiście Kraz, taki jak składał Seeweryn.Natomiast przyczepa jest robiona z jakiejś czeskiej firmy.Nie wiem czy nie SDV przypadkiem.

Hornet

Aktywny użytkownik
Reakcje
21 0 0
Tylko o jakim Krazie mowa, bo z informacji znalezionych w necie kultowy wręcz 255B pojawił się u nas na początku lat 70. No chyba że jego poprzednik - 214 (nie wiem jak wielkie są różnice między 214 a 255, a wyglądają wrącz identycznie), ale znowu brak info o jego obecności w LWP.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Nareszcie ktoś pomyślał i są wreszcie jakieś nowości, typu dwie nowe formy wywrotek. No i genialny pomysł to te skrzynki na gaśnice po 20 sztuk, w końcu będzie można kupić gotowe a nie samemu dłubać :D

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.341 47 0
Kolejne przepaki z zewnetrznych firm, tym razem po czeskich Uralach i Ziłach niemiecki sprzet wojskowy w postaci Opla Blitza i Forda 3000.Te modele są dobrej jakości i tu Herpa wykonała świetny ruch.Cieszy też że w końcu są do kupienia kontenery na hakowce w kolorze pomarańczowym.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Tego Lanuttiego kupiłem do swojej kolekcji lat temu chyba 8...
To WZNOWIENIE.
Jak mogłeś kupić to lanitti 8 lat temu skoro ciągnik Volvo FH jest produkowane chyba od 2009 roku. Więc w 2005 roku nikt nawet nie wiedział że takie coś powstanie. Chyba pomyliło Ci się z Iveco z Herpy albo Volvo FH ale z AWM.

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Osiem lat temu był inny model FH więc nie mogłeś go kupić ani z Herpy ani z AWMu bo po prostu tzw Volvo FH 3 generacji jeszcze nie istniało.

Ostatnio edytowane:

wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Tego Lanuttiego kupiłem do swojej kolekcji lat temu chyba 8...
To WZNOWIENIE.
Możliwe,że zbyt brutalnie się odniosę do tego wpisu.
Porównam to do obietnic z reanimacją Pańskiej firmy po przejęciu przez żonę:confused:
Strona internetowa bez aktualizacji od dawien dawna,a o nowych modelach nie wspomnę!!
Tak samo jak ten model był 8 lat temu jak Wasza firma wypuszcza obiecane modele!!

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.341 47 0
Żebym ja się nie odniósł zbyt brutalnie, to jest wątek o nowościach Herpy a nie Tolokoko.Radze zakończyć te pyskówki bo zaraz posypią sie ostrzeżenia.

Ostatnio edytowane: