Nie jest to takie proste, bo z tego co się kiedyś dowiedziałem firma GPM sama nie robi projektów, tylko je kupuje i przez to jest trudność w dokonaniu zmian przez firmę GPM.
Uooo ...grubo ... To żeś Pan błysnął informacją..., no cóż..., od tego

informatora co udzielił takiej informacji to ... samochodu używanego bym nie kupił.
To prostsze niż prosta... Te projekty robi etatowy pracownik, a jak kupuję czyjś projekt, a właściwie zlecam opracowanie to z pełnymi prawami, ale to ma miejsce w innej gałęzi działalności mojej działalności. Jak to napisał jeden z Panów tutaj "papierowych modelach"
Felga będzie zmieniona w nowych projektach drukowanych, a w starych będzie zamieniana sukcesywnie w nowych wydrukach.
Zrobimy też pewnie osobno samą felgę dla alternatywy..., ale spośród dotychczasowych nabywców nie było jeszcze chętnych na odcinanie jednej i doklejanie drugiej.
Na renderach są jeszcze stare ale w roboczych projektach już są zamienione na nowe czyli stare. Mówimy cały czas o pierwszej osi.
Proszę sobie wyobrazić ze w Starze 660 dźwigu kratownicowym było już około 15 zmian . I po wyczerpaniu bieżącego nakładu będzie kolejna zmiana. Zmiany są i zmiany będą...
Fajnie zapowiada się ofensywa na Jelcza.
Zwracałem uwagę do GPM na pierścienie ochronne śrub przednich kół. Ich nie było fabrycznie w Jelczach. Powinny wystawać łby śrub. Może niech ktoś z kolegów zwróci jeszcze na to uwagę do firmy.
Nie pasuje mi do końca rozmiar haka i zblocza w Hydrosie. Jakby lekko za duże były te detale.