Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum. Pojawiły się nowości na 2018, a wśród nich nowe Scanie w ciekawych malowaniach, ale przede wszystkim Hi-Way XP w barwach LINK. Biorąc pod uwagę, że Stralis to jedna z bardziej udanych form AWM, nie mająca konkurencji w ofercie Herpy, zapowiada się ciekawy model.
To ja dodam link do nowości : http://www.automodelle.com/index.html
W zapowiedziach jest także nowa scania . Ciekawe jak będzie się prezentowała i czy zostanie coś poprawione ? I zostaje jeszcze kwestia podwozia i tego rozstawu kół w ciągnikach 3 osiowych . Jeszcze najważniejsze , kiedy się pokaże ? Znając AWM to im z rok zejdzie
Oj coś czuję, że na widok nowej Scanii w wykonaniu AWMu większość z nas parsknie śmiechem(obym się mylił ale wątpię)
Fajnie, że Linka wypuszczą będę miał kolejnego do kolekcji.
Na razie to AWM pozamiatało kilkoma wersjami fotografii prawdziwych modeli 1:1 wklejonymi w swoim katalogu i tyle... . Poczekajmy do wydania modelu i będziemy mogli ocenić . Co do modelu Iveco "LINK" to tu można powiedzieć że powinien być OK ponieważ model już mamy a malowania zawsze AWM ma ładne i bogate.
Stralis Hi-Way od dłuższego czasu chodzi mi po głowie, no i w końcu będzie okazja żeby sobie go sprawić w fajnym malowaniu. To póki co chyba najbardziej udana ich współczesna kabina, która z resztą nie ma lepszej alternatywy. W kwestii Scanii mam podobne zdanie co @maciek66, obawiam się że to może być dla nich zbyt skomplikowana konstrukcja, ale zobaczymy.
Fakt, model ciekawy ale od razu wymaga sporych modyfikacji w ramie żeby miał "ręce i nogi" ;-). Ciekawe dlaczego AWM wiedząc że z Herpą za bardzo nie mogą konkurować jesli chodzi o jakość i dokładność form nie skupi się na ciężarówkach których Herpa nie robi. Mogliby tłuc kilka różnych Iveco, dogadać się z Renault i robić Range T a tak porywają się na nową Scanie która będzie miała zapewne nową kabine i ramę ze Scanii 3/4 ;D.
Pragnę jeszcze zauważyć, że ceny za nowe modele AWM podskoczyły do góry. Szkoda tylko, że nie idzie za tym jakość ich wyrobów bo bardzo sobie cenie AWM za różnorodność malowań.