Nie zbieram w ogóle TT, ale z ciekawości zacząłem przeglądać stronę Tilliga i sporo modeli znalazłem, część wciąż dostępna. Dla przykładu:
Z parowozów teraz jest tylko Ty43, ale parę lat temu było więcej, Ok1, Ty5, Tr6, OKo1 (był w zeszłym roku), czy TKh1.
02062 - Tillig Modellbahnen
Jest parę wagonów osobowych 2-osiowych.
13023 - Tillig Modellbahnen
13243 - Tillig Modellbahnen
16005 - Tillig Modellbahnen
Wagonów 4-osiowych już mi się nie chciało przeglądać, bo jest tego 83 strony bez żadnych filtrów, które pozwoliłyby wybrać tylko modele PKP, z tego samego powodu nie przejrzałem też w ogóle wagonów towarowych. Więc jednak chyba nie jest aż tak tragicznie.
Z parowozów teraz jest tylko Ty43, ale parę lat temu było więcej, Ok1, Ty5, Tr6, OKo1 (był w zeszłym roku), czy TKh1.
02062 - Tillig Modellbahnen
Jest parę wagonów osobowych 2-osiowych.
13023 - Tillig Modellbahnen
13243 - Tillig Modellbahnen
16005 - Tillig Modellbahnen
Wagonów 4-osiowych już mi się nie chciało przeglądać, bo jest tego 83 strony bez żadnych filtrów, które pozwoliłyby wybrać tylko modele PKP, z tego samego powodu nie przejrzałem też w ogóle wagonów towarowych. Więc jednak chyba nie jest aż tak tragicznie.
Chodzi też o to że TT w sklepach praktycznie nie ma, nie ma wzorem Piko stoisk na wystawach żeby sobie model obejrzeć, pomacać. Zestawów startowych sensownych brak... TT w Polsce jest niewidoczna.
Hurtownia ta po prostu zarabiała na marży za tych kilka modeli które się sprzedały w Polsce. Żadnego rozwoju. Tylko cały czas odgrzewane kotlety. Gdyby nie MTB to ja bym w ogóle PKP nie ruszał w TT zostając przy DR i DB. Bo coś te wagony musiało ciągnąć.
Ostatnio edytowane: