• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości 2022 w N

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.938 143 0
OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.270 18 0
No to ja na szybko - katalog FLEISCHMANN 2022: KLIK

Fajny jest ten powyższy zestaw: KLIK

Generalnie wskażę tylko trzy z polskiego punktu widzenia interesujące nowości:

Wagon bagażowy F (Pwgs41) z IV epoki PKP (830152) - KLIK, planowany na II kwartał 2022 w cenie 37 euro. Generalnie lipa, że tylko on, bo składu z tego się zrobić nie da i ja raczej kupię jeden. Podobnież jak brak nam do tego lokomotywy. Generalnie FLM mógłby spokojnie zrobić skład z Donnerów czy boczniaków w IV epoce do tego.
Fleischmann-830152.jpg

Źródło: Fleischmann

Wagon kontenerowy Sggmrs z IV epoki CLIP (825342) - KLIK, planowany na III kwartał 2022 w cenie 64 euro. Fajne uzupełnienie, jak ktoś już kontenerowce zbiera.
Fleischmann-825342.jpg

Źródło: Fleischmann

Lokomotywa Vectron 383 z IV epoki CD Cargo (739315) - KLIK, planowana na I kwartał 2022 w cenie 190/290 (dźwięk) euro. Lokomotywa z polskim napisem na burtach, pojawiająca się także w Polsce. Kilka lat temu malowanie to zostało wykonane na zlecenie niemieckiego sklepu Menzels-Lokschuppen przez Hobbytrain i sprzedawane przeze zeń jako model eksluzywny.
Fleischmann-739315.jpg

Nowe konstrukcje później, chyba że ktoś mnie zdąży wyręczyć ;)

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.270 18 0
Katalog MINITRIX 2022: KLIK

Bida z nędzą. Dwie nowe formy: jedna lokomotywa i jeden wagon.

Dodatkowo stara forma lokomotywy BR103 DB z cyfrowo sterowanym pantografem za 430 euro...

W każdym razie Trix nawet Niemców rozczarowuje w skali N.

storch

Użytkownik
Reakcje
45 0 0
Ten Pwgs41 to ja juz chyba dawno dawno temu u starego Arnolda widzialem, oczywiscie ze wszystkimi mankamentami starych modeli. Ciekawe,ze producenci się "powielają", a rzeczywisty Formneuheit (taki, ktorego nikt wfzesniej nie robił) pojawia się bardzo, bardzo rzadko...
Pozdrowka

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.938 143 0
Roco-Fleischmann krzyczy o takim wagoniku.

Gbs, DR. nr.katalogowy 826211

Był wcześniej? bo kojarzę tylko formy Trixa (miałem)

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.270 18 0
Ten Pwgs41 to ja juz chyba dawno dawno temu u starego Arnolda widzialem, oczywiscie ze wszystkimi mankamentami starych modeli. Ciekawe,ze producenci się "powielają", a rzeczywisty Formneuheit (taki, ktorego nikt wfzesniej nie robił) pojawia się bardzo, bardzo rzadko...
Pozdrowka
Faktycznie, Arnold produkował wagony tego typu w latach 1976-2000: KLIK. Fleischmann na bank zrobił nową formę - zresztą w H0 (Roco) też takową mają.

Roco-Fleischmann krzyczy o takim wagoniku.

Gbs, DR. nr.katalogowy 826211

Był wcześniej? bo kojarzę tylko formy Trixa (miałem)
Fleischmann nową formę tego Gbs-a 1500 miał już w katalogu na 2021 roku. Ten konkretny jest jednak z katalogu na 2022 :)

Ostatnio edytowane:
OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.270 18 0
Katalog Jaegerndorfer na rok 2022: KLIK

Jak ktoś lubi austriackie klimaty.

Na trainsdepot.org pojawił się katalog Arnolda na 2022: KLIK

Zatem w końcu nie trzeba szukać w różnych miejscach na stronie nowości.

Ciekawostka, bo firmy nie znałem (właśnie poznałem dzięki trainsdepot.org). Szwajcarska firma Aare Valley Models AG wypuszcza w tym roku vectrony i szajcarskie wagony towarowe w N.
Flyer na rok 2022: KLIK
Osobiście mam wrażenie, że to sklep, który zamawia malowanki w Lemke (Hobbytrain) lub u innych producentów na rynek lokalny.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 54
Tabor 8
Tabor 24
W
Tabor 62
W
Tabor 166