• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości 2022 w N

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.270 18 0
Jeszcze katalogu nie widziałem, ale na stronie nowości są.

LEMKE na rok 2022: KLIK

Z tego interesujące z polskiego punktu widzenia:

Zestaw dwóch wagonów HBBILLNS PKP Cargo ep. VI (Hobbytrain) ok. 75 euro

Zobacz załącznik 874664
Źródło: strona Lemke
Na stronie Lemke pojawiły się zdjęcia realnego modelu: KLIK

1694426814499.png

Źródło: Lemke

Możemy się zatem spodziewać, że z rocznym poślizgiem trafią w tym roku do sklepów. Coś im tylko ten srebrny nie wyszedł :D O ile to na zdjęciu był kolor srebrny :p

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.978 33 0
A ktoś zna rzeczywiste wymiary tej lokomotywy? Może by się na niej dało oprzeć coś z naszego rodzimego PKP. Nieukrywam że chętnie bym kiedyś użył coś z nowej konstrukcji od Piko.

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.978 33 0
No jasne @Harry Potter , że to mało. W temacie kompromisu miałem na myśli tylko i wyłącznie rozstaw osi i wózków. Reszta to musi być nową zabudowa pomalowana w nowe barwy Pesy.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.807 79 12
No jasne @Harry Potter , że to mało. W temacie kompromisu miałem na myśli tylko i wyłącznie rozstaw osi i wózków. Reszta to musi być nową zabudowa pomalowana w nowe barwy Pesy.
Szymon, pytanie celowo było zdeka prowokacyjne... Tu masz dość wysoką budę i w związku z tym, pewnie bebechy dawcy uniemożliwią obsadzenie budy z wodorówki ( mało miejsca).

Pozdr,...

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.978 33 0
Przemku w sumie racja.... ale od czego są frezarki i pilniki. Nie wydaje mi się aby tak wysoko były poprowadzone kardany napędowe.

Tak czy siak temat do przemyślenia na drugim etapie - jak ktoś będzie miał model w ręku i będzie mógł pomierzyć to i owo. Teraz to brak kasy i czasu. Na tapecie ET41-105:)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 54
Tabor 8
Tabor 24
W
Tabor 62
W
Tabor 166