• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nieprawidłowości ze strony producenta (Wydzielone z tematu - Nowości GPM)

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.820 40 1
Nie ma idealnych produktów od idealnych producentów. Każdy producent i produkt ma plusy i minusy. I to my dokonujemy wyboru godząc się na to bądź nie. Nie odpowiada mi produkt, nie kupuję. A, jak taki stan akceptuję to nie narzekam. I to tyle i, aż tyle w tym temacie;)

marbes

Aktywny użytkownik
Reakcje
424 2 0
Dzisiaj otrzymałem e-maila w odpowiedzi na reklamacje, sprawa załatwiona na +, polecam jednak kontakt telefoniczny najszybciej idzie się skontaktować. Co do produktów i samej firmy GPM nie mam zastrzeżeń bo towar może się uszkodzić już po spakowaniu, co do kontroli jakości, bądźmy wyrozumiali niektóre elementy są tak małe, a przecież tam też pracują ludzie więc im też może zdążyć się pomyłka.

OP
OP
Arti2811
Reakcje
2.577 79 2
No to pogratulować. Ja złożyłem reklamację przez email ( chyba poczta operują jak są składane zamówienia i je realizują? ) niestety nie doczekałem się odpowiedzi i najzwyklej w świecie odesłałem przesyłkę z powrotem. Może i straciłem na przesyłce ale firma GPM nie zarobi skoro nie dba o klienta względem reklamacji!

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.846 32 2
myślę, że 25 z 50 zł to marzenie przy podatkach, zusach i kosztach pracowników. Z drugiej strony nikt nie kupi kitu tarpana czy fiata za 120 zł. No ale póki reklamacje będą realizowane to nie ma co narzekać. Choć wolałbym kupić ciut drożej ale z pewnością, że nie będzie niespodzianek. Bardziej niż braki, wkurza mnie pękająca np. kabina. Sama z siebie... bo tego nikt nie uzna jako reklamacji.
Masz rację, 50% zysku to było założenie dość optymistyczne, ja utrzymuję moje koszty na takim poziomie ale bardzo się staram i nie zatrudniam nikogo na stałe. Moja żona zatrudnia i pracownik to obecnie koszt mega.
Pękają - no właśnie, dlatego surowy wydruk nie za bardzo nadaje się na gotowy wyrób, ale za tą cenę myślę że można to zaakceptować, bo alternatywą jest brak modelu.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.230 508 29
C Tylko że nie ma za bardzo alternatywy.
Naprawdę, nawet ja jako laik wiem że nie warto kupować czegoś słabej jakości, ponieważ utrzymuje się producenta tych gniotów w przekonaniu o jego zajebistości, dodatkowo taki hipotetyczny producent otoczony jest zazwyczaj grupą dupowłazów , słodzących mu z nieprzymuszonej woli lub dla własnych niezrozumiałych dla innych interesów, przestańcie kupować to może da to do myślenia producentowi że coś jest nie tak, albo przestańcie się mazać.

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.249 301 15
Każdy postępuje wedle woli. Jeden włazi, inny kupuje ze świadomością, że może go czekać reklamacja, albo więcej roboty.
Ale realnie to jest tak - albo GPM, albo nic. Niektóre zestawy można kupić u innych, ale większość nie ma konkurencji.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.230 508 29
A bez tych jakże pożądanych modeli, Wasz świat skończyłby się w jednej chwili, co nie, są one Wam niezbędne do życia, tak pytam z ciekawości bo już wiem jaki jest Wasz stosunek do wspomnianych modeli.

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.249 301 15
bez tych jakże pożądanych modeli, Wasz świat skończyłby się w jednej chwili, co nie, są one Wam niezbędne do życia,
Bez sensu gadka... nie wiem do czego zmierzasz... owszem, możemy nie kupić i nie mieć ich w kolekcji lub na makiecie, ale chcemy mieć. Więc kupujemy, ale też chcemy mieć dobrą jakość produktów i obsługi klienta, bo jako konsumenci mamy do tego pełne prawo... nie zawsze tak jest, więc sygnalizujemy.

Ostatnio edytowane:

eugen74

Aktywny użytkownik
Reakcje
822 12 0
Czyli co, świadomie kupujecie gówno bo jest tanie, dobrze zrozumiałem.
Weź ty się jeb...ij w łeb !!! Troll który zabiera głos krytyczny, z resztą wszystkie negatywne wpisy jak i reakcje są z nicków które w ogóle prędzej nie brały udziału w dyskusji . Widocznie taka z ciebie cienizna w dziedzinie modelarstwa że nic sam nie potrafisz zrobić tylko sklejasz coś z pudła nawet nie malując bo to już za trudne :LOL: My z tych "gniotów" wyciągamy całkiem spoko modele w fazie finalnej, ale ty i tak tego nie zrozumiesz . Pewnie kupujesz później taki model nie wiedząc nawet że pochodzi od takiego producenta .

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
...ja ma 50 i 35 modeluję, więc daruj sobie . Koniec moich wypowiedzi z panami którzy zabieraja głos tylko po to aby strollowac .
Jeśli jest tak jak piszesz, to przepraszam. Po Twoich "wyrobach" myślałem żeś początkujący. To nie o Tobie pisali, że kopiujesz czyjeś prace i sprzedajesz jako swoje?

Wracając do tematu, najlepiej zadzwonić i sprawę wyjaśnić, ja miałem problem z płatnością i na maila nie otrzymałem odpowiedzi. Zadzwoniłem po kilku dniach i Pan Grzegorz wysłał zamówienie a ja zrobiłem ponownie przelew (problem był z płatnością kartą).

PS. Ja osobiście się cieszę, że coś się "ruszyło" w tym kierunku i wszelkiej maści naciągacze i oszuści zbierający tylko po parę stów za model zostali wyparci z rynku.
Myślę, że to kwestia czasu i jakość obsługi oraz modeli ulegnie poprawie czego wszystkim życzę.

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.249 301 15
Ja osobiście się cieszę, że coś się "ruszyło" w tym kierunku i wszelkiej maści naciągacze i oszuści zbierający tylko po parę stów za model zostali wyparci z rynku.
Generalnie nikt nie został wyparty. To zupelnie inna nisza. Modele z manufaktur zawsze były droższe, bo wymagają więcej pracy niż seryjna produkcja, a nadal cieszą się popularnością. Drukowane zestawy nie zastąpią gotowego modelu.
Owszem, każdy może sobie zrobić jelcza z druku, ale jeśli nie ma umiejętności, to nie może go porównać z jelczem od Tola, czy Seweryna...
A twórców modeli po kilka stów nie nazywałbym oszustami czy naciągaczami - dopóki wywiązują się z umowy na okreslonych przez obie strony zasadach. To, że mercedes jest twoim zdaniem za drogi, nie znaczy, że firma jest oszustem i naciągaczem, bo przecież fiat jest tańszy i też jeździ.... Miej litość...
PS. Jeśli mam sprzedać jakieś swoje dzieło, nad którym spędziłem kilka wieczorów, za mniej niż kilka stów, to wolę nie sprzedawać wcale... ;)

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
...to nie może go porównać z jelczem od Tola...
A twórców modeli po kilka stów nie nazywałbym oszustami czy naciągaczami - dopóki wywiązują się z umowy na okreslonych przez obie strony zasadach...
Pewnie, że nie może sobie porównać bo go nie dostanie.
Komentarz zbędny :LOL:

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.061 387 20
Kolego @eugen74!!!
Powstrzymaj poluzowane wodze pisania i nie obrażaj użytkowników forum. Wystarczy tego typu Twoich wpisów. Wyluzuj.