Jeż by się uśmiał....
Jeszcze dobrze nie ochłonąłem po giełdzie w stolnicy a tu już taka gównoburza, to ewidentnie dowodzi jak podatni jesteście na manipulacje i zaczepki.

To utwierdza mnie w przekonaniu że mogę spać spokojnie, bo wiem że tu nie będzie lepiej.
@zdeniu sam doszedłeś do tak porażających wniosków czy pracował nad tym dla ciebie sztab ekspertów?
Do wszystkich
Wielkich Kolekcjonerów którzy mają niezliczone tuby karykaturalnie wręcz odwrotnie proporcjonalne wielkością do posiadanych metrów użytkowych torów i którzy tak psioczą na moje modele bez silników, uderzcie się w pierś, jakie przebiegi mają Wasze lokomotywy? Ile wyjeździły po torze? To pytanie na myślenie więc nie musicie się spowiadać z przejechanych kilometrów, choć może to niektórym sprawić trudność.
A tak swoją drogą, jak macie tubę dwu metrową zamontowaną na ścianie, nie wiem jak ona jest zamontowana, na stałe? Czy tylko leży na wieszaku?
To jak wyciągacie model ze środka? Wyciągacie cały skład? a potem wpychacie z powrotem?
Jakby wyszła wersja SU45 w wersji dummy z jako tako odtworzonym wnętrzem i prostym oświetleniem za 400zł to kupiłbym kilka bez wahania.

Większości "modelarzy" na tym zacnym forum problem sprawia zamontowanie części do dodatkowego montażu więc o czym my tu rozmawiamy tak właściwie.
Może i nie pisałbym tego gdyby nie fakt że moje poglądy podziela spore grono osób z którymi mam przyjemność się spotykać, a może to po prostu takie same bękarty modelarstwa jak ja?