• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nanofaktura - modele, nowości.

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.549 252 31
Można się zastanowić , zatem
Co można :
całkowicie budę (kocioł, pomosty pokrywę dymnicy ,budkę , etc.
ostoję , wózki
koła !!! , do nabicia potem powierzchni tocznych tak jak np. PIKO , czy EFC
zębatki do napędu
wiązary i resztę napędu
Pozostaje silnik i osie i elektryka

Reakcje
46 7 1
Zadaszenie w walcu wygląda na źle zaprojektowane, to był zbiornik (chyba na wodę?) z przyłączonymi dwoma gumowymi wężami. Brakuje też sporo detalu, z takich większych elementów to zgarniaczy z przodu.

Załączniki

• 170 KB Wyświetleń: 39
  • 86,4 KB Wyświetleń: 41
OP
OP
Nanofaktura

Nanofaktura

Aktywny użytkownik
Reakcje
495 9 0
Na zdjęciach z których robiłem akurat tego zgarniacza nie było. Nie ma problemu. Dorobi się. Jak jeszcze macie jakieś sugestie co dodać to piszcie. W miarę możliwości coś tam jeszcze detalu mogę dodać.

horrido

Aktywny użytkownik
Reakcje
241 11 1
Nie wiem, może to sprawa perspektywy, ale wydaje mi się, że geometria podpór dachu nie całkiem odpowiada oryginałowi.

100.jpg 200.jpg

Górna odległość między podporami moim zdaniem powinna być ciut większa. Pociąga to za sobą zmianę kąta pochyłu szyby i krawędzi burty.

Poza tym bardzo fajnie. Podoba mi się wasz nienaganny druk :)

Reakcje
46 7 1
Mi jeszcze nie pasuje ramka szyby, która była z przodu. Problem ze współczesnymi fotkami tego sprzętu jest taki, że te maszyny są poprzerabiane i zdekompletowane, najlepiej kierować się archiwalnymi zdjęciami. Szyba z przodu musi być.
Chyba dobrze by jeszcze poprawić nazwę tego walca na WDT-1, bo był jeszcze model WDT-2.

Załączniki

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Nanofaktura

Nanofaktura

Aktywny użytkownik
Reakcje
495 9 0
Dzięki :) No niestety tak to jest z wszelkimi planami i fotkami. Raz, że przeróbki, a czasami same plany różnią się od rzeczywistego produktu. Trzeba kombinować i sklejać to jakoś w podobną całość.
Bez nazwy-2x.jpg
Bez nazwy-2.jpg

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.