• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK Moje taborowe zabawy...

OP
OP
Santo Dzidzione

Santo Dzidzione

Mistrz tłuczniowania
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
891 4 0
Pierwszy ASF skończony.
Nie jest najpiękniejszy, szczególnie w takim powiększeniu, no ale.. Jest mój ;)
Nie zbadane są dwie rzeczy - lakier na jednej czołownicy popękał (zważył się ? ), a na drugiej nie. Ot ciekawostka. i te czerwonawe ślady na dachu.. Co się stało, że się pojawiło? Nie ważne.. Ogólnie jest kilka rzeczy, którę na pewno zrobię inaczej w następnych. Takich jak poręcze czy mocowania sprzęgu, bo te wyglądają jak niezłe gnioty.
Średnica kół też chyba jest za duża.. hMmm...
Światełka mi się podobają :)
WhatsApp Image 2020-01-23 at 23.27.29.jpeg
WhatsApp Image 2020-01-23 at 23.27.28 (1).jpeg WhatsApp Image 2020-01-23 at 23.27.28 (2).jpeg WhatsApp Image 2020-01-23 at 23.27.28 (3).jpeg WhatsApp Image 2020-01-23 at 23.27.28.jpeg WhatsApp Image 2020-01-23 at 23.27.29 (1).jpeg

OP
OP
Santo Dzidzione

Santo Dzidzione

Mistrz tłuczniowania
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
891 4 0
To był dziwny i męczący rok.. Jeśli chodzi o hobby, to dominowało to drugie - samochód.
A korzystając z chwili wolnego w święta, zrobiłem sobie małą prezentacje mojej Cargowskiej szopy.
01.jpeg

02.jpeg

03.jpeg 04.jpeg

Wesołych Świąt o do Siego Roku !!!!

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.962 122 22
Jeszcze parę modeli lokomotyw tego przewoźnika w niebieskim malowaniu można zdobyć, a zatem jeszcze jest co zdobywać.
U mnie kolekcja niebieskich lokomotyw PKP CARGO rozpoczęła się na poważnie od pięknego modelu zmodernizowanej SM42, jaka do kolekcji niby nie pasowała, ale była tak piękna, że wymyśliłem sobie że zacznę kolekcjonować lokomotywy w tym malowaniu.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.962 122 22
SM31 od efc-Loko, SM48 w dwóch wariantach wykonania od umf, oraz ST48 również w dwóch wariantach od pomniejszone.pl, SM30 od kolegi modrzew (model kartonowy bez napędu i elektroniki).

OP
OP
Santo Dzidzione

Santo Dzidzione

Mistrz tłuczniowania
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
891 4 0
Mam pytanko ,z jakiego modelu można zaadaptować koła do lokomotywy SM30 w h0 ?
Tego to ja nie wiem..

Jeszcze dwa zdjęć SM30 w 'plenerze', przy okazji zmian w gablotce:
006.jpeg 007.jpeg

I przy okazji moje dwa nowe modele - drezyny z Kolzamu:
WMB-10
PKP PLK
Częstochowa
002.jpeg 005.jpeg

oraz MS-W-01
Zakład Linii Kolejowych w Kielcach
003.jpeg 004.jpeg m 001.jpeg
I w troszkę innej scenerii:
008.jpeg 009.jpeg 010.jpeg

Wszystkie trzy modele są stacjonarne (bez napędu), karton spod ręki Modrzewia.

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.896 33 1
Sam robiłeś model, czy może od kogoś ?
Możesz opisać z czego zbudowane jest nadwozie? Blaszki , plastik , wydruk 3D czy może odlew ?
Bardzo fajny model (y)

OP
OP
Santo Dzidzione

Santo Dzidzione

Mistrz tłuczniowania
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
891 4 0
Moje umiejętności nie pozwalają mi na wykonanie takiego modelu na tym poziomie ;)
Model ST48-031 z blaszek na podwoziu ST44 roco, dcc z dźwiękami + E1, wykonanie: pomniejszone.pl

OP
OP
Santo Dzidzione

Santo Dzidzione

Mistrz tłuczniowania
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
891 4 0
W życiu każdego faceta przychodzi taki dzień, że musi zmienić skarpetki.. Znaczy ten.. Wziąć się do roboty.
Więc wziąłem się i robię ładunek do szutrówek, co by takie puste nie stały czy tam jeździły..
Oczywiście źle, bo za dużo wystaje, za mało, nie tak... Także wiem, dziękuje za takie komentarze ;)
szutrówki.jpeg

I taka zabawa :D