Ostatnie modele bardzo okazale się prezentują w tej flagowej dla modelarstwa skali 1/18. Zawsze mówię, że tylko miał być pierwszy i ostatni
komentarz dla Twojej kolekcji, ale jak widzi się takie cudeńka modelarskie, to ręce same rozkładają się do pisania z prędkością światła

Gdybym miał tylko trochę więcej miejsca na takie okazy, to z miłą chęcią bym przytulił w 4 kąty takie piękne rarytasy modelarskie. BMW 125i
najbardziej podoba mi się z ostatnich prezentowanych modeli. Wykonanie i czerwony lakier wyróżnia ten model. Dopracowanie elementów karoserii
jak przednie światła, grill oraz felgi stawia go wysoko ponad innymi modelami w tej skali. Kiedyś gdy byłem nastolatkiem to Bburago w tej skali było
cudem modelarskim, z wiekiem te włoskie cuda modelarskie stały się zabawkami z małą namiastka modelarską. Mnie najbardziej zaskakuje wykończenie
komory silnika czy otwieranej klapy bagażnika. Materiały jakie zostały zastosowane w tej dużej miniaturze, równie dobrze mogłyby być w użyciu w bawarskich
odpowiednikach w skali 1/1. Nikt na pewno by się nie zorientował, że wygłuszenie kabiny czy przedziału bagażowego pochodzi z modelu w skali 1/18

Tył skrojony
na miarę sportowego hatchbacka, czyli podwójna końcówka wydechu i ładnie skrojone tylne światła, ładnie zespolone w jedną całość. Design felg bardzo dynamiczny
i lekki w swoim wyglądzie na pewno nie na nasze krawężniki i dziurawe drogi. Temu BMW skrzywienie pięknych felg nie szkodzi. Widzę, że spasowanie otwieranych drzwi
i maski jest dobre, bez większych przerw. Mercedes Klasy C w nadwoziu kombi również jest przepiękny i rzuca się w oczy swym klasycznym wyglądem i bardzo stonowanym
odcieniem nadwozia. Wykonanie detali jest również wysokie i bardzo cieszy wykończenie przeszklonego dachu wraz ze srebrnymi relingami. Ten model to klasyka gatunku i
na pewno cieszy oko, każdego kto go nabędzie za rozsądna cenę liczoną tylko w kliku setkach w przeciwieństwie do oryginału

Masz naprawdę rewelacyjne te modele Mercedesa.
Bardziej podobają mi się Mercedesy w odmianie Avantgarde z dużą gwiazdą na masce, ale ten Elegance z tradycyjną ruchomą gwiazdą wygląda olśniewająco perfekcyjnie. Srebrne
klamki oraz wszystkie listwy oraz chromowane ramki szyb jak w prawdziwym Mercedesie. Obudowa plastikowa w otwartej masce powala swą precyzyjnością wykonania. Jasne wnętrze
to istna rozpusta dla pasażerów. Drewniane wstawki w drzwiach bardzo słabej jakości

Wykończenie bagażnika natomiast bardzo miłe dla oka i zapewne w dotyku

Felgi to element,
który mocno przykuwa uwagę za sprawą pięknego wyglądu i precyzyjnego odwzorowania śrub mocujących i znaczka firmowego. Tył kombiaka dość subtelny podkreślony lekka chromowaną
listwą ozdobna. Ostatni Mercedes dość blado wygląda na tle Mercedesa C-Klasse T. Widać niedociągnięcia w wykonaniu i słaby odlew karoserii, który traci nieco na proporcjach nadwozia
i przetłoczeniach. Widać również jak na dłoni słabo wykończone słupki boczne w postaci czarnej farby. Światła i grill również znacząco odbiegają od produktu AutoArt. Piękna kolekcja modeli !