• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Moje ciężarówki - mafo

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.061 387 20

M&M

Znany użytkownik
Reakcje
673 22 2
Ostrówek jest super , ale trzeba by przemycić w częściach i samemu poskładać a jeszcze jak by się tak w Jakości Flotomy chociaż trochę podłapać :rolleyes:.

Ale Maćku nie składaj ramienia do jazdy na bok jak w Catach , w ostrówkach było to nie możliwe i ramię podróżowało na wprost za traktorkiem :).

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.061 387 20
Ostrówek jest super , ale trzeba by przemycić w częściach i samemu poskładać a jeszcze jak by się tak w Jakości Flotomy chociaż trochę podłapać :rolleyes:.

Ale Maćku nie składaj ramienia do jazdy na bok jak w Catach , w ostrówkach było to nie możliwe i ramię podróżowało na wprost za traktorkiem :).
Trzeba by popróbować, może uda się takiego sprowadzić jako kit. A co do ramienia, to jeżeli ramię było montowane centralnie to masz rację, ale tu jest zamontowane lekko z boku tak jak na znalezionej w necie fotce:

Ostrówek.jpg

M&M

Znany użytkownik
Reakcje
673 22 2
No może i tak, ale jest obrotowy, tak jak w modelu. No a patrząc na inne fotki, to wydaje się, że ramię było montowane przesuwnie:

Zobacz załącznik 286604 Zobacz załącznik 286605
Ramie było montowane przesuwnie ale konstrukcja nie pozwalała na podniesienie pierwszego ramienia tak wysoko aby po skręceniu na bok zmieściło się w obrysie koparki ( tak jak to widać na pierwszej fotce ) tak że zawsze jechało na wprost nawet jak było przesunięte na skraj koparki ;), wiem bawiłem się taką kiedyś :).

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.061 387 20
Ramie było montowane przesuwnie ale konstrukcja nie pozwalała na podniesienie pierwszego ramienia tak wysoko aby po skręceniu na bok zmieściło się w obrysie koparki ( tak jak to widać na pierwszej fotce ) tak że zawsze jechało na wprost nawet jak było przesunięte na skraj koparki ;), wiem bawiłem się taką kiedyś :).
Może i w trakcie jazdy było ustawione na wprost, ale przecież na tej fotce widać, że tak do boku się ramię składało. A mój model nie jedzie po drodze, tylko stoi na parkingu. :podstepny::D

M&M

Znany użytkownik
Reakcje
673 22 2
Kopara, że opada kopara...ale aż prosi się o delikatne brudzenie. Znakomity zakup Maćku.
Dwie stówy i już by brudził , ja bym w pudełku trzymał żeby się nie zakurzyła :D

Może i w trakcie jazdy było ustawione na wprost, ale przecież na tej fotce widać, że tak do boku się ramię składało. A mój model nie jedzie po drodze, tylko stoi na parkingu. :podstepny::D
Mafo , jak najbardziej tylko jak jest złożone do boku to wystaje na metr albo więcej poza obrys całej maszyny .

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.479 109 2
[

Mafo , jak najbardziej tylko jak jest złożone do boku to wystaje na metr albo więcej poza obrys całej maszyny .[/QUOTE]

A ten dalej o tej łyżce , a łyżka na to niemożliwe.:ROFL::ROFL::ROFL::ROFL: