Miałem małą absencję w temacie, przeziębienie które miało się skończyć w piątek przerodziło się w grypę.
Ogólnie ciut lepiej się czuję więc zasiadłem przed komputerem.
LokEP09 - bardzo dziękuję za RALe, przydadzą się na 100%.
Maluję farbami Vallejo, w ich gamie nie ma odpowiadających RALi ale być może wypróbuję coś z palety Gunze.
Jeśli chodzi o temat odbieraków i wogóle lokomotywy.
Jest plan, który staram się realizować aby wykonać komplet detali fototrawionych dla tejże lokomotywy. Niestety zestaw GPM jest delikatnie mówiąc - ubogi.
Muszę teraz na pokojnie narysować projekt i dać do trawienia.
Co do odbieraków to wpadł mi do głowy pomysł żeby zabazować na którymś z najbardziej zbliżonych konstrukcyjnie odbieraków od ROCO na przykład, modyfikujac je wykorzystując blaszki fototrawione.
Myślę, że to dobry pomysł, zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
Na razie chyba wykorzystam coś od ROCO, chciałbym skończyć prototyp i uporać się z w pierwszej kolejności z problemami typu zgranie budy z podwoziem, dogranie oświetlenia (chciałbym mieć w swojej możliwość wyboru pomiędzy sygnałem Pc1 (oznaczenie czoła pociągu jadącego na szlaku jednotorowym, po torze właściwym szlaku dwutorowego lub...), Pc2 (oznaczenie czoła pociągu jadącego po torze niewłaściwym szlaku dwutorowego...) i Tb1 (oznaczenie lokomotywy manewrowej), jak również możliwość wyłączania oświetlenia czerwonego w przypadku jazdy ze składem, oświetlenie kabin).
Także odbieraki zostawię sobie na deser