• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Moja mała kolekcja samochodów

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.692 392 20
Obydwa modele ciekawe. Pierwszy to typowa produkcja chińska, która często wychodzi pod różnymi markami typu Schuco, Welly, ModelPower, Vollmer, czy też HighSpeed. Czasem trafi się także no name. Wykonanie jakie jest, każdy widzi, ale zaletą tych modeli jest to, że w ogóle są, bo nikt inny z reguły ich nie wydał. Drugi też ciekawy i warto go posiadać, bo to przecież spory kawałek historii francuskiej motoryzacji. (y)(y)(y)

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Fajne modeliki (y)
Ten pierwszy to wypust firmy MOTORMAX z serii FRESH ;)
niestety niektóre ich modele pozostawiaja wiele do zyczenia .... Jednak wypuscili sporo perełek których nikt inny nie wydał .

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Ford Mustang wygląda jak resorak, ale zawsze jakaś odskocznia od dopracowanych na medal takich modeli, jak ostatnio rok temu zaprezentowałeś.
Jedyne co mi się podoba w tym modelu to piękny kolor lakieru. Drugi model Citroena o niebo lepszy i już można mówić o modelarskim rzemiośle z
prawdziwego zdarzenia. Citroen DS ma oryginalne klasyczne malowanie i dokładnie wyprodukowane detale i oznaczenia, trochę gorzej ze spasowaniem.

OP
OP
A

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.351 670 30
Ford Mustang wygląda jak resorak
Trochę tak, głównie ze względu na za szeroko rozstawione koła. Jak znajdę chwilę czasu, spróbuję może skrócić osie (jest trochę zapasu). Ale ogólnie bryła jest OK, a poza tym był warty swojej ceny. A tu oryginał na ulicach Warszawy w latach 1970-tych (już to kiedyś dawno pokazywałem, ale teraz dla porównania z modelem).

042a.jpg
045a.jpg

OP
OP
A

Andrzej Harassek

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.351 670 30
Ford Mustang wygląda jak resorak
Sam się z tą opinią po części zgodziłem i muszę powiedzieć, że ta wypowiedź kolegi Michała sprowokowała mnie do próby małej poprawy tego modelu.
Trochę tak, głównie ze względu na za szeroko rozstawione koła. Jak znajdę chwilę czasu, spróbuję może skrócić osie (jest trochę zapasu).
Jak napisałem, tak zrobiłem - efekt niżej. Fotki kiepskie, bo zrobione na szybko: po lewej powtórzone poprzednie zdjęcie, po prawej - nowe, po zmianie. Wydaje mi się, że jest trochę lepiej.

Mustang 1.jpg
Mustang 2.jpg
Mustang 3.jpg

OP
OP
A

Andrzej Harassek

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.351 670 30
Po roku przerwy przybyło mi kilka drobiazgów. Dwa już pokazałem, teraz kolejne dwa auta. Dwie wersje starego Opla Rekorda P II: poczciwe kombi i rasowe coupe. Oba modele Brekiny. W kombi zwraca uwagę ładnie zrobione wnętrze, w coupe wnętrze jest czarne (poza kierownicą), więc tego tak dobrze nie widać. Zdjęcia zrobione na szybko i nie wszystkie są doskonałe, ale mam nadzieję, że mi wybaczycie.

IMG_4552a.jpg
IMG_4553a.jpg
IMG_4554a.jpg
IMG_4555a.jpg
IMG_4549a.jpg
IMG_4550a.jpg
IMG_4551a.jpg

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Powiem, że zdjęcia wyglądają jak z folderów reklamowych Opla z lat 60-tych. Pięknie się te Ople prezentują, wykonanie rewelacyjne w obu przypadkach.

OP
OP
A

Andrzej Harassek

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.351 670 30
Na koniec ostatnie dwa z modeli, jakie ostatnio udało mi się zdobyć, podobnie jak wczorajsze, oba Brekiny. Pierwszym jest jeszcze jeden Opel Rekord, ale nieco starszy. Model ładny, ale zastanawiają mnie czarne reflektory. Podejrzewam, że są przezroczyste, a w środku auta jest ciemno i stąd taki efekt. Jak wymyślę, jak go otworzyć, zobaczę, jak to w środku wygląda i jeżeli moje domysły są słuszne, to może wystarczy podkleić kawałeczki srebrnej folii? A na deser rodzynek: Alfa Romeo Giulia Super, oczywiście w jedynie słusznym kolorze.

IMG_4546a.jpg
IMG_4547a.jpg
IMG_4548a.jpg
IMG_4542a.jpg
IMG_4543a.jpg
IMG_4544a.jpg

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Alfa Romeo jest piękna w tym wykonaniu. Kolor odpowiedni do sportowego włoskiego sedana. Czarny Opel Rekord z białymi akcentami super się prezentuje, czarne reflektory dziwne.

OP
OP
A

Andrzej Harassek

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.351 670 30
Kiedyś pokazałem w tym wątku model Wartburga 311 Coupe w wykonaniu firmy BUB. Ostatnio natrafiłem na model Brekiny tego auta, więc nie mogłem go nie kupić. W odróżnieniu od modelu BUB, ten Brekiny jest świetny, odwzorowano nawet znaczki firmowe i napis "Wartburg Coupe".

IMG_1289b.jpg
IMG_1291b.jpg
IMG_1292b.jpg
IMG_1294b.jpg

Drugi dzisiejszy model, to ciekawostka, wykonana też przez Brekinę, w krótkiej serii na zamówienie jednego z niemieckich sklepów. Nie wiem nawet, czy taki samochód(y) istniał w rzeczywistości, ale mnie model odpowiada ze względu na moje zainteresowanie historią pociągu "Rheingold".

IMG_1285b.jpg
IMG_1286b.jpg
IMG_1287b.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.692 392 20
Obydwa "brekinowce" bardzo fajne. Ogórek już znany z setek innych malowań. Ten też ciekawy. No ale Wartburgiem to poszedłeś po całości. Piękny model zrobiła Brekina. Jest zazdrość, ale taka pozytywna i już go wpisałem na listę obowiązkowych zakupów. Gratuluję nabytków. (y)

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Piękny jest ten stary Wartburg w dwukolorowym malowaniu w wydaniu Brekiny. Wszystkie szczegóły to wyrafinowana finezja modelarska. Dokładne detale i chromowane elementy to znak rozpoznawczy tego
modelu. Drugi model również ciekawy. Stara forma VW Busa, ale to kawał historii koncernu z Wolfsburga. Dwukolorowe malowanie nadwozia odznacza się na tle innych modeli. Złota wstawka dodaje kunsztu.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody osobowe 31
Samochody osobowe 1376