• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Moja mała kolekcja samochodów

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.492 392 20
Pięknie wyglądają modele Mercedesów. Skoda też bardzo fajna i całkiem dobrze zrobiona. Jednak Mercedesy to inna półka wykonania modeli. Gratuluję posiadania takich pięknie zrobionych miniatur. (y)
Uprzedzając ewentualne komentarze, w przyszłości pomyślę o tablicach rejestracyjnych.
Tu takich komentarzy nie będzie, bo po pierwsze w naszej części nie ma takiego parcia na 100% realizmu, poza tym modele, które są pokazywane bez dioramy nie muszą mieć tablic, a po trzecie to jeżeli model jest w wersji kolekcjonerskiej, tzw. "mint in box" to nie musi mieć tablic.
Oba modele to Brekina, pochodzą z ostatniej wielkiej wyprzedaży serii Starmada.
Pozwolę sobie doprecyzować. Brekina jest jedynie dystrybutorem, natomiast producentem modeli jest firma Starmada. Jest to podwykonawca dla Brekiny.
teraz Brekina wypuściła wersję sedan, czyli Octavię.
Podobnie i w przypadku Skody, Brekina to dystrybutor, a producent to Starline i to właśnie Starline zmieniło rodzaj pudełka.

OP
OP
A

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.197 659 30
Podobnie i w przypadku Skody, Brekina to dystrybutor, a producent to Starline i to właśnie Starline zmieniło rodzaj pudełka.
OK, ale modele są sprzedawane pod marką Brekina, więc moja uwaga jest wciąż aktualna. Klient nie musi znać zawiłości relacji biznesowych Brekiny z podwykonawcami, a nazwa Starline, podobnie zresztą jak Starmada, może wydawać się nazwą linii produktów, jak np. u Piko jest linia "Hobby", "Expert" i "Classic". Ja tak właśnie myślałem o nazwie "Starmada", która wydawała mi się bardziej ekskluzywną serią modeli Brekiny. Nazwy "Starline" do tej pory w ogóle nie znałem.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.492 392 20
OK, ale modele są sprzedawane pod marką Brekina, więc moja uwaga jest wciąż aktualna. Klient nie musi znać zawiłości relacji biznesowych Brekiny z podwykonawcami, a nazwa Starline, podobnie zresztą jak Starmada, może wydawać się nazwą linii produktów, jak np. u Piko jest linia "Hobby", "Expert" i "Classic". Ja tak właśnie myślałem o nazwie "Starmada", która wydawała mi się bardziej ekskluzywną serią modeli Brekiny. Nazwy "Starline" do tej pory w ogóle nie znałem.
Rozumiem Cię Andrzeju doskonale. To są pewnego rodzaju zawiłości. Po to tu jesteśmy, żeby rozwiewać wątpliwości i prostować nie do końca poprawne wpisy. Dlatego pozwoliłem sobie na wyjaśnienie, m. in. w celu przekazania informacji dla wszystkich czytających. :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody osobowe 31
Samochody osobowe 1376