No więc... Sprzedałem swoje dotychczasowe modele i zacząłem zbierać zupełnie od nowa(jeszcze mam na sprzedaż Atego i TGSa). Od teraz zbieram tylko i wyłącznie modeli firm z Holandii i Skandynawii, a to dlatego, że owe firmy mają najciekawsze kolorystyki i po prostu jestem zakochany w firmach z tych krajów.
Swoją nową kolekcję chciałem zacząć od modeli z firmy Wolter Koops, no więc poszedłem do pewnego sklepu modelarskiego ponieważ miał tam być model tej firmy, niestety nie było i nie mogłem się powstrzymać żeby wyjść ze sklepu z pustymi rękoma, więc kupiłem dwa modele.
Pierwszy to Volvo FH (2 gen.) z Krone Cool Liner z firmy z Duńskiej firmy Ove Ostergaard:
Drugi model, to również Volvo FH (2 gen.), niestety nie wiem co to za naczepa, ale domyślam się jedynie że to Ekeri. Model z Norweskiej firmy MBT:
I oba modele razem:
Pierwszy raz mam do czynienia z modelami z AWMu, jakością nie zaskakują.. nogi w naczepie się nie chowają, podwozie w naczepie łatwo wchodzi w zabudowę, cały model jest bardzo delikatny itd. Ale jednak wszystko to nie przeszkadza aż tak w obliczu tego jak genialne AWM robi malowania na modelach i to, że AWM ma wiele ciekawych firm takich jak np. Hovo Trans, Bring itp. Tyle ode mnie, cześć i do następnej prezentacji. ;D