• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Uprzejmie informujemy, że forum będzie niedostępne od godziny 22 w dniu 11 lutego 2025 do godzin popołudniowych 12 lutego 2025. Będziemy prowadzili prace administracyjne na serwerze. Pozdrawiamy Administracja.

[Moduły] Szlak na dwa tory

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
krzych.132 napisał(a):
Robie to już 1,5 roku i jak do tej pory tylko raz po tych torach pociągi jeździły.
A była okazja w Krakowie...

Co do politury udającej wodę, można by tam zrobić bagienko - wylać cienką warstwę lakieru olejnego do podłóg i na to przyklejać kawałki długowłosej maty trawiastej.
Tak zrobiłem u siebie, próbując ratować jeziorko w którym rozwarstwiła się żywica:
http://layer.uci.agh.edu.pl/~mczapkie/4 ... ge_id=1338
Chociaż wygodniej (bez stresu że udarty papier widać) byłoby być może metodą Bujagera
(trawa siana na plamy wikolu na folii do tranparencji, potem się odrywa i gotowa kępa).

Reakcje
0 0 0
Szlak po prostu genialny :D . Zieleń to chyba po prostu z życia wzięta, tylko coś wynalazł co pomniejszyło 87 razy.
Też dołączam się do pytania jakiej firmy most, chociaż wydaje mi się że to samoróbka.
Chociaż jednak nie. Jak się dobrze przypatrzeć to widać miejsca cięcia plastiku (można by doszlifować).
P.S. Jakaż to autostrada (droga ekspresowa) będzie przebiegać pod wiaduktem?

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.007 33 0
Krzyśko pewno stwierdził że skoro tak mało szlaku 2 torowego wkoło niego to zrobi jednotorówkę :twisted: Mam nadzieje Krzychu że wpadniesz do nas do Krakowa przy najbliższej okazji imprezowej ;)

PS. Zieleń zajebiaszcza ;)

OP
OP
K
Reakcje
1 0 0
Most: Faller 120482-kupiony na allegro (za 3 dychy)przez przypadek.
Drogi expresowej nie będzie-przyszła wielka woda i zamuliła wszystko :D
Zieleń ta ciemna w dole to Polak 5901, na zboczach Heki 1631(jasne krzaczki).
Szlaków dwu torowych nigdy za wiele,ale brakowało mi linii lokalnej,jednotorowej w III ep. z 1968r. ;)

DB HO

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Re: [Relacja] Szlak na dwa tory

SUPER AUTOSTRADA I OTOSZENIE POD MOSTEM

A tak do nowych segmentów:
1. Te łuczki to jaki R?
2. Szuterek ładny, kupny (jaka firma i nr), własny czy mieszanka?

OP
OP
K
Reakcje
1 0 0
Łuk ukończony na poziomie zieleni niskiej(ładnie poskładany-będzie czekał na swoją kolej).Tym czasem wracam do dwóch torów-na tapecie posterunek odgałęźny wzorowany na układzie torowym Raciborowic.Pomalutku powstają skrzynki.
Mam prośbę do posiadaczy semaforów Kluby-możecie mi podać wymiary gniazda(zaznaczone na zdjęciu)?

Załączniki