Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Powinieneś postawić z dwóch stron wiaduktu znaki drogowe o pierwszeństwie na zwężonym odcinku jezdni i będzie po kłopocie. Zdarzają się właśnie tego typu wąskie odcinki ulicy jedynie pod wiaduktem. Jest taki odcinek wąskiej jezdni np w moim rodzinnym Kutnie.
W ramach odprężenia po I Bielańskim rodzinnym spotkaniu z koleją postanowiłem powalczyć z zielenią na skarpach. Pierwsza próba wyglądała jak fryzura Forresta Gumpa pod koniec biegu.
Mam wrażenie że jakby za grubo tej zieleniny wyszło - w stosunku do wiaduktu dlamnie po prostu zbyt dużo... Może nawet jakby była na tyle wysoka to juz powinny być to małe drzewka a nie takie krzaki ... To chyba wina zbyt wysokiej trawy na samym początku. Zwróć uwagę, że jeśli sa krzaki to pod nimi w naturze raczej nie ma trawy albo bardzo mizerna. Ja osobiście sugerowałbym pracę raz jeszcze od początku - szkoda ładnego i dobrze zwaloryzowanego wiaduktu. Zresztą chyba wzgledem filigranowej kratownicy te krzaki szczególnie po prawej stronie wyglądają mocno nienaturalnie.
Obserwuję postępy od samego początku i efekt prac jest znakomity. Bardzo mi się podoba. Jedyne co bym jeszcze zrobił, to pomalował boki skrzynki, bo razi ta sklejka, ale zdaje mi się, że pawełR już poruszał ten temat.
Będzie to zrobione na sam koniec, wyrównam wszystkie ubytki i pomaluję, potem jeszcze tylko fajny klosz i diorama stanie na honorowym miejscu w moim biurze.
Kolega @Mafo zawsze zwraca uwagę, aby samochody na naszych makietach czy dioramach były zarejestrowane. Po szkoleniu co i jak, zrobionym osobiście przez @Heniek_Star `a, za co serdecznie dziękuje.
Przystąpiłem do przydzielania tablic rejestracyjnych moim samochodom.
Poniżej pierwsza partia.
Zgodnie z oczekiwaniami kratownica wiaduktu została znaleziona na pobliskim złomowisku.
Dwóch lokalnych funkcjonariuszy biura SB w asyście leśniczego Flinty weszli na teren obiektu o 6:03. W trakcie szybkiej i sprawnej interwencji zabezpieczyli wiadukt. Na całe szczęście zniszczenia nie są duże. Budowa wiaduktu będzie kontynuowana.
Zgodnie z oczekiwaniami kratownica wiaduktu została znaleziona na pobliskim złomowisku.
Dwóch lokalnych funkcjonariuszy biura SB w asyście leśniczego Flinty weszli na teren obiektu o 6:03. W trakcie szybkiej i sprawnej interwencji zabezpieczyli wiadukt. Na całe szczęście zniszczenia nie są duże. Budowa wiaduktu będzie kontynuowana.