• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Modele z wadami fabrycznymi, czyli uważaj co kupujesz!

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.278 47 0
A ludzie dalej to kupują.W pewnym sklepie model wagonu o czeskim kolorze schodził tak samo jakby był we właściwym.Po co sklep ma sobie robic problem z odsyłaniem towaru skoro i tak znajdą się ci co go kupią.
Ja mam jednak nadzieję że kiedyś wreszcie taka "padaka" zostanie zwrócona w całości do producenta.

Reakcje
0 0 0
Wagon bagażowy F034695 PKP epIII Producent ROCO Nr kat:64449:
Mam informację, że będzie akcja wymiany drzwi - Roco się do tego zobowiązało - po cichu liczę, że jeszcze w tym roku - jakieś szanse na to są ale marne

EVB420 12

Aktywny użytkownik
BGM
Reakcje
968 1 0
Żeby nie było, że Roco knoci tylko PKP - oto najnowszy wypust CD. Troszkę krzywo wyszło...
Zobacz załącznik 157132

Wcześniej były też problemy z modelem Roco 72918. Z tego co zrozumiałem z czeskich stron, najpierw ten model był dostarczony z żółtym pasem w formie naklejki (!), który należało sobie samemu nanieść. Na czole widać pod farbą dużą gwiazdę, która została zamalowana. Na to naniesiona jest mała gwiazda. Modele wróciły do przeróbki, żółty pas został domalowany...
Zobacz załącznik 157134
Nie tylko to logo jest źle => http://shop.modelovazeleznica.sk/akcie-2013/bardotka_vada.JPG
http://shop.modelovazeleznica.sk/novinky.php
bo okazuje się, że również zbiorniki na paliwo są nieprawidłowe...

darekgol

Aktywny użytkownik
Donator forum
Reakcje
401 4 1
Jeszcze nie :(.
Ale mam inną ciekawą historię. Zamówiłem dwa w przedsprzedaży w Roco. Napisali maila, że gotowe do wysyłki i mam potwierdzić. Mam na to 5 dni.
Zapytałem czy to już wersja z poprawionymi wózkami i ............. cisza od 3 dni

darekgol

Aktywny użytkownik
Donator forum
Reakcje
401 4 1
Dostałem dziś odpowiedź:
Dear Mr. Golebiewski,
thank you for your email.
This is the new - correct version of Roco - 66751.

best regards

Herzliche Grüße
Ihr Roco WebShop Team

OP
OP
ffox

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.680 15 0
Wiesz co mnie zadziwia?
Tablice inwentarzowe są odosobnionym elementem modelu do samodzielnego montażu.
Mogliby zrobić ze 3 różne tabliczki do jednego modelu.
A tak zrobili tylko jedną z jednym numerem...
Zamówiłbym ze trzy modele, a tak to się wypinam na nich :)
Zero marketingu.

darekgol

Aktywny użytkownik
Donator forum
Reakcje
401 4 1
A jedną sztukę kupioną w Polsce i tak mam do poprawy.
Nad tabliczkami zastanawiałem się już jak kupowałem poprzednią wersję tego wagonu i tez nie rozumiem tej "oszczędności".

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
153 0 0
Powinny pasować, warto może by poszukać zdjęć resów i brązowych i niebieskich i przejrzeć numery. A jak nie uda się znaleźć tych samych numerów,
można z tego co na kalce złożyć nowe. Trochę zabawy z nakładniem (czas), robię tak czasami z Eaosami.

darekgol

Aktywny użytkownik
Donator forum
Reakcje
401 4 1
Nie będą pasować. Oznaczenia są dla brązowej platformy. Aby oznaczenia pasowały do niebieskiej platformy PKP Cargo to muszą w sobie zawierać wyróżnik PKPC (czyli PKP Cargo :) )
Dyskutowaliśmy o obydwu, więc tym bardziej dzięki za pomoc. Musimy teraz poszukać rozwiązania dla niebieskiego Res'a

Reakcje
0 0 0
Dobra -w platformie się przyznają do błędu i ma być wymiana wózków a bagażowy jest sprzedawany jakby nigdy nic, nawet na stronach sklepów jest wizualizacja z poprawnymi drzwiami i ani słowa o błędzie! Jakbym dostał taki wagon zamówiony przez internet to bym się nieźle wk....ił

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
153 0 0
Nie będą pasować. Oznaczenia są dla brązowej platformy. Aby oznaczenia pasowały do niebieskiej platformy PKP Cargo to muszą w sobie zawierać wyróżnik PKPC (czyli PKP Cargo :) )
Miałem na myśli numery a nie całość. Numer można delikatnie zetrzeć czy w brązowej czy niebieskiej i uzupełnić.

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Jeszcze nie :(.
Ale mam inną ciekawą historię. Zamówiłem dwa w przedsprzedaży w Roco. Napisali maila, że gotowe do wysyłki i mam potwierdzić. Mam na to 5 dni.
Zapytałem czy to już wersja z poprawionymi wózkami i ............. cisza od 3 dni
To ja trafiłem chyba lepiej, bo kupiłem platformę Res PKP Cargo poza Allegro i sprzedający poinformował mnie, że wagon jest z nieprawidłowymi wózkami i czeka na odpowiedź od Roco w sprawie wymiany na prawidłowe dla tej wersji platformy, ale mimo wszystko stwierdziłem, że wezmę sztukę i poczekam na model - to było gdzieś w połowie listopada.
Po ponad tygodniu sprzedający stwierdził, że nie wie jak długo to jeszcze potrwa, bo od Roco nie miał żadnej odpowiedzi i sam zaproponował, czy nie będzie mi przeszkadzało, jak przełoży ze swojego brązowego Resa Roco prawidłowe wózki w miejsce nieprawidłowych, bo nie chce zbyt długo przytrzymywać modelu - oczywiście, że się zgodziłem i model przed Mikołajem był u mnie - dla takich sprzedawców zawsze mam duży szacunek.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 4
Tabor 7
Tabor 2
A
Tabor 38
A
Tabor 85