Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Możesz pokazać różnice w konstrukcji detali pod napęd BR290 vs. Fleischmann BR110?
Obrazek jakiś z CAD czy ze slajsera
No bo tak: Flejśman dostępny może i jest ale qr.. cholernie drogi I szkoda ładnego modelu.
BR290 za to... no bywa dostępny (~300zł na ebay) ale to raczej stara konstrukcja ze starym silnikiem. Można by spróbować go wymienić na "coreless", choć po kilku wymianach to ja tym 7-8mm nie ufam 10mm wydają się lepsze.
Możesz pokazać różnice w konstrukcji detali pod napęd BR290 vs. Fleischmann BR110?
Obrazek jakiś z CAD czy ze slajsera
No bo tak: Flejśman dostępny może i jest ale qr.. cholernie drogi I szkoda ładnego modelu.
BR290 za to... no bywa dostępny (~300zł na ebay) ale to raczej stara konstrukcja ze starym silnikiem. Można by spróbować go wymienić na "coreless", choć po kilku wymianach to ja tym 7-8mm nie ufam 10mm wydają się lepsze.
Nie pokażę bo go nie mam. Mam projekty w N w blaszkach, do których stosowałem Brawę. Zrobię zatem tak jak uważam tj w miejscu obrotu wózka zostawię w ramie otwór 1mm. Każdy wytnie sobie otwór pod wózek z bazy napędowej jaką posiada. Innej uniwersalnej opcji nie widzę.
Właśnie nastawiam SM42 N. Pierwszy lepszy stanie się właścicielem tego obrobionego częściowo albo całkowicie zestawu.
Hmmm, dziwna opcja z tym wycinaniem, obawiam się zniszczenia detalu w czasie wycinania
Można za jakiś czas zrobić opcję pustą w środku, jakby np. właściciele BR290 i BR110 podali wymiary zaznaczonego miejsca
Hmmm, dziwna opcja z tym wycinaniem, obawiam się zniszczenia detalu w czasie wycinania
Można za jakiś czas zrobić opcję pustą w środku, jakby np. właściciele BR290 i BR110 podali wymiary zaznaczonego miejsca Zobacz załącznik 1104018