• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Modele GPM - wydruki 3D

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.935 32 2
Eugen możliwe że jest jak twierdzisz, ale fakty są takie że przyczepy są wysyłane do klientów z tą skrzynką-potworkiem. Powstaje dużo modeli z których wiele jest raczej słabo dopracowanych. To są fakty.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.860 388 20
Eugen możliwe że jest jak twierdzisz, ale fakty są takie że przyczepy są wysyłane do klientów z tą skrzynką-potworkiem.
Ja widzę jedno wytłumaczenie... Jeżeli nadal są takie przyczepy wysyłane, to znaczy, że producent nadrukował, a teraz sprzedaje, żeby nie miał straty. Jak je sprzeda, to może poprawi projekt i następne może będą prawidłowe.

Poza tym biorąc pod uwagę zdanie wielu kolegów zajmujących się kolejkami, których nie interesuje jakość modelu pojazdu na gumowych kołach, stawiających różnego rodzaju zabawkowo wykonane samochody (bo niska cena i nie chcą inwestować w modele), to takie "potworki", jak to kolega Piotr słusznie określił, będą miały zbyt.

Kempol

Administrator
Zespół forum
Donator forum
BGM
MSMK
Reakcje
19.249 216 0
Jak dobrze pamiętam, to już nie pierwszy raz dochodzi do kłótni między wami. Temat tymczasowo zamykam, oboje na ochłonięcie dostajecie tygodniowego bana.

Całą zbędną dyskusję przeniosę do „Gadki-szmatki”.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
P

przemek_lipski

Aktywny użytkownik
Reakcje
760 10 0
ja mam wrażenie jak patrzę na zdjęcia oryginału, że odrobinę za długi jest odcinek za tylnym kołem w tym prototypie. Może to być też złudzenie, bo jest za mało wyoblony dół karoserii. Ale może to też kwestia perspektywy na zdjęciach.

A co do szpary to fakt - wiele maluchów dość wysoko ma nadkola.

OP
OP
P

przemek_lipski

Aktywny użytkownik
Reakcje
760 10 0
Tylko czy jest sens robić 126p jesli jest model wielkoseryjny?
Fakt, w dodatku maluchy Brekiny można czasem niewiele drożej od przypuszczalnej ceny kity drukowanego dostać (mi się udało na allegro chyba po 40zł kupić). No i ciężko dostać bardziej klasyczne malowania (biały, kość słoniowa). Plusem kitu będzie możliwość łatwego zrobienia wersji specjalnej z otwartą pokrywą silnika (i może bagażnika).

OP
OP
P

przemek_lipski

Aktywny użytkownik
Reakcje
760 10 0
Na stronie GPM pojawił się w sprzedaży Fiat 125p pickup. Niestety druk w białej żywicy i na prezentowanych zdjęciach prawie nic przez to nie widać poza ogólnym zarysem. Dopiero pomalowanie podkładem uwidoczni detale. Zdecydowanie wolę szare wydruki :)
Jest też Nysa 522 konwojowa w nowościach, ale nie wiem dlaczego, bo ona już dawno była w sprzedaży.

A na fb właściciel firmy przedstawił prototypowy wydruk Warszawy M20 garbusa i zapowiedział inne modele tej marki. Wydruk szary i zdecydowanie więcej widać.

Zdjęcia z Warszawy autorstwa G. Pomorskiego z wpisu na fb:

1617130604283.png 1617130638490.png 1617130732353.png

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Ze świata modeli pojazdów osobowych 23
Ze świata modeli pojazdów osobowych 7