• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK Modele ffox

OP
OP
ffox

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.550 16 0
Na warsztat trafiają kolejne węglarki.
Albert Modell 597027 w malowaniu PTKiGK Zabrze, 597041 oraz 597046 w malowaniu PTKiGK Rybnik.
Dla porównania jedna już spatynowana.
Węglarki PTKiGK 20.jpg Węglarki PTKiGK 21.jpg Węglarki PTKiGK 23.jpg Węglarki PTKiGK 24.jpg Węglarki PTKiGK 25.jpg Węglarki PTKiGK 26.jpg Węglarki PTKiGK 27.jpg Węglarki PTKiGK 28.jpg

Przy okazji wymieniłem koła hamulcowe i ich umiejscowienie, na wzór wagonu 401W.
Węglarki PTKiGK 29.jpg Węglarki PTKiGK 30.jpg Zrzut ekranu 2026-02-06 100957.jpg

OP
OP
ffox

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.550 16 0
Ostatnie sztuki już prawie gotowe.
Zostały do zamontowania koła hamulcowe, ale w przypadku zielonej węglarki muszę zaprojektować nowy wzór koła czteroramiennego.

Dla porównania wagon prawdziwy oraz model:
Eas oryginał.jpg

Eas model-2.jpg

Pozostałe fotki:
Węglarki PTKiGK 34.jpg Węglarki PTKiGK 38.jpg Węglarki PTKiGK 31.jpg Węglarki PTKiGK 32.jpg Węglarki PTKiGK 33.jpg Węglarki PTKiGK 35.jpg Węglarki PTKiGK 36.jpg Węglarki PTKiGK 37.jpg

Węglarki PTKiGK 34 2.jpg Węglarki PTKiGK 33 2.jpg Węglarki PTKiGK 33 3.jpg

OP
OP
ffox

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.550 16 0
Tym razem trochę coś innego.
Do mojego pojazdu dołączył dziś jego nowy właściciel, nie kto inny jak Mr. Bean.
Tą wspaniałą figurkę wraz z fotelem stworzył i pomalował kolega bartii_mario, któremu bardzo dziękuję za zainteresowanie się tematem oraz szybką akcję.
Komplet czeka jeszcze na wymianę kół, tablice rejestracyjną SLW 287R, mopa i liny do kierowania.
IMG_1027 2.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 4
Tabor 7
Tabor 2
A
Tabor 38
A
Tabor 85