• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Modele ciężarówek kubamich1

OP
OP
kubamich1

kubamich1

Znany użytkownik
Reakcje
5 0 0
Żeby się udały trzebaby zeszlifować te elementy z tych drzwi. Chyba zacznę pokazywać tylko modele fabryczne z pudełka prosto z fabryki Herpy. Słyszałem że Herpa ma takie wypuszczać niedługo w stanie idealnym. :) Będzie można walić ordery jak leci pod fotkami takich modeli na forum.

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Spróbuj użyć dobrego specyfiku do zmiękczania kalkomanii, bo z boku naczepy też się kalka trochę pomarszczyła. Tamiya jest w miarę niezła, pozwala ładnie ułożyć kalkę w odpowiednim miejscu, a potem ją zmiękcza.
W przypadku tak dużych kalek kładzionych na nierówną powierzchnię dobrze jest pociąć je na mniejsze fragmenty - np napisy osobno i obwódkę z czterech części.

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Żeby się udały trzebaby zeszlifować te elementy z tych drzwi. Chyba zacznę pokazywać tylko modele fabryczne z pudełka prosto z fabryki Herpy. Słyszałem że Herpa ma takie wypuszczać niedługo w stanie idealnym. :) Będzie można walić ordery jak leci pod fotkami takich modeli na forum.
Nie odbierz tego źle bo ja też osobiście bardziej doceniam nawet najgorsze przeróbki niż najlepsze modele prosto z pudełka, ale przydałoby Ci się więcej luzu. Forum jest od tego, żeby każdy mógł wyrazić swoje zdanie na dany temat. Warto przyjąć krytyke i przy następnych modelach i wykorzystać rady. :)

JACEKPOMOC

Znany użytkownik
Reakcje
1.550 5 0
Kuba nie bądz baba i nie becz(n)Każdy miał tu wzloty i upadki ale złośliwości za dużo nie ma.Dyrdek dobre napisał że jesteśmy tu po to aby sobie pomagać i doradzać.Tez dostałem dużo uwag co do jakości zdjęć ale lekko juz poprawiłem dzieki uwagom kolegom z forum.Masz dużo dobrych modeli i aby tak dalej.Kalki są różnej jakości i trzeba je tylko rozpoznawać.Ja pod kalki używam płyn o nazwie MR.MARK SETTER NAO NR MS234 a na kalki zmiękczacz MR. MARK SOFTER NAO NR 233.Ceny to ok 29 zł za buteleczkę o poj 40 ml

OP
OP
kubamich1

kubamich1

Znany użytkownik
Reakcje
5 0 0
Ale w żadnym wypadku nie podchodzę do tego jak becząca baba. Denerwuje mnie tylko jak wypowiada się ktoś na temat modelu nad którym siedziałem powiedzmy dwa dni a sam nie ma nawet pojęcia jak się nakleja kalki, nie wie jak podmalować drobne elemementy w modelu albo jak przykleić lusterka. Albo problem z fotkami. Nie mam aparatu w tej chwili i koniec, napiszcie w regulaminie że fotki tylko bardzo wysokiej jakości można zamieszczać i najlepiej jeszcze podrasowane to sprawa będzie jasna. Reszta mi nie przeszkadza a raczej jest mi obojętna. :)

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Kuba nie irytuj się, mafo lubi się dowalić do każdej gołej belki...a co dopiero do takich krzywych kalek - no cóż tak ci wyszło i już, ważne ,że coś robisz...a robisz i to nie od dziś, bo jak by tak sięgnąć kilka lat wstecz to robiłeś to już wtedy , kiedy u mafo królowały tylko gablotkowe modele BMW i nie posiadał pewnie ani jednej ciężarówki, i masz rację że może być irytujące pisanie przez Maćka takich uwag, ale gość już taki jest. Ja też czasami walę prosto z mostu jak mnie coś razi i tyle.
Pewnie, że mogłeś zeszlifować tył naczepy...ale pewnie myślałeś ,że kalka się ułoży...bo w większości przypadków tak jest i już. A jeszcze taka mała dygresja odnośnie tych płynów "pod kalki" - nie zawsze są wskazane, czasami dzięki nim kalki nadają się dośmieci...co innego płyny "na kalki" - te zdecydowanie mają lepszy wpływ na USTABILIZOWANE już kalkomanie...

I chłopaki, dajcie se już luz...przecież to nie jest wirtualna rzeczywistość gdzie ciocia, wujek, kuzynka, babcia itd...walą nam tylko "ochy i achy" , ale drapieżna rzeczywistość, a publikowanie czegokolwiek w sieci ma swoje konsekwencje...np: Ja kiedyś na swoim fikcyjnym koncie na "fejsie" skomentowałem fotkę kolegi z pracy , odnośnie jego brzuszka...miałem telefon o godzinie 23.45 w którym zostałem powiadomiony , że jestem wieśkiem i za takie komentarze zostaję zoblokowany i nie mam wglądu w jego konto - no paranoja, ale niektórzy zbyt bardzo przejmują się czasami nie istotnymi pierdołami....to byłoby na tyle.
Kuaba, sory za wywody, a le dziś nie piłem wody... ;)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.396 109 2
Kuba nie irytuj się, mafo lubi się dowalić do każdej gołej belki...a co dopiero do takich krzywych kalek - no cóż tak ci wyszło i już, ważne ,że coś robisz...a robisz i to nie od dziś, bo jak by tak sięgnąć kilka lat wstecz to robiłeś to już wtedy , kiedy u mafo królowały tylko gablotkowe modele BMW i nie posiadał pewnie ani jednej ciężarówki, i masz rację że może być irytujące pisanie przez Maćka takich uwag, ale gość już taki jest. Ja też czasami walę prosto z mostu jak mnie coś razi i tyle.
Pewnie, że mogłeś zeszlifować tył naczepy...ale pewnie myślałeś ,że kalka się ułoży...bo w większości przypadków tak jest i już. A jeszcze taka mała dygresja odnośnie tych płynów "pod kalki" - nie zawsze są wskazane, czasami dzięki nim kalki nadają się dośmieci...co innego płyny "na kalki" - te zdecydowanie mają lepszy wpływ na USTABILIZOWANE już kalkomanie...

I chłopaki, dajcie se już luz...przecież to nie jest wirtualna rzeczywistość gdzie ciocia, wujek, kuzynka, babcia itd...walą nam tylko "ochy i achy" , ale drapieżna rzeczywistość, a publikowanie czegokolwiek w sieci ma swoje konsekwencje...np: Ja kiedyś na swoim fikcyjnym koncie na "fejsie" skomentowałem fotkę kolegi z pracy , odnośnie jego brzuszka...miałem telefon o godzinie 23.45 w którym zostałem powiadomiony , że jestem wieśkiem i za takie komentarze zostaję zoblokowany i nie mam wglądu w jego konto - no paranoja, ale niektórzy zbyt bardzo przejmują się czasami nie istotnymi pierdołami....to byłoby na tyle.
Kuaba, sory za wywody, a le dziś nie piłem wody... ;)
Czyli generalnie lepiej robić byle jak niż nie robić nic ?
Nie zgadzam się z tym w cale.
Kubuś się może denerwować ile chce ale to czy coś się podoba to jest pojęcie względne, ocena jest zawsze subiektywna a nie obiektywna.
Osobiście wychodzę z założenia że lepiej nic nie ruszać przy modelach niż przez próby go zniszczyć.
Każdy robi jak uważa , prawda że jak już się to pokazuje to trzeba się liczyć z tym że może być skrytykowane.
A Kubusiowi życzę więcej luzu i więcej dokładności bo pomysły na modele ma świetne a z dopieszczeniem to niestety słabo.

OP
OP
kubamich1

kubamich1

Znany użytkownik
Reakcje
5 0 0
Czyli generalnie lepiej robić byle jak niż nie robić nic ?
Nie zgadzam się z tym w cale.
Kubuś się może denerwować ile chce ale to czy coś się podoba to jest pojęcie względne, ocena jest zawsze subiektywna a nie obiektywna.
Osobiście wychodzę z założenia że lepiej nic nie ruszać przy modelach niż przez próby go zniszczyć.
Każdy robi jak uważa , prawda że jak już się to pokazuje to trzeba się liczyć z tym że może być skrytykowane.
A Kubusiowi życzę więcej luzu i więcej dokładności bo pomysły na modele ma świetne a z dopieszczeniem to niestety słabo.
No widzisz i jesteś w błędzie. Nie spróbujesz - nie dowiesz się jak to jest. Pokazujesz same gotowce i zadowolony. Proponuje coś zrobić zobaczysz jak łatwo coś może nie wyjść. A co do twojej wypowiedzi Piotrek 100% się z tobą zgadzam, z tym że nie tylko chodzi mi o opinie Mafo.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.396 109 2
No widzisz i jesteś w błędzie. Nie spróbujesz - nie dowiesz się jak to jest. Pokazujesz same gotowce i zadowolony. Proponuje coś zrobić zobaczysz jak łatwo coś może nie wyjść. A co do twojej wypowiedzi Piotrek 100% się z tobą zgadzam, z tym że nie tylko chodzi mi o opinie Mafo.
No To Kubuś Ty jesteś w błędzie Tu masz dowód że nie tylko pokazuję ale sobie dłubię z lepszym albo gorszym skutkiem ;):)
http://forum.modelarstwo.info/threads/warsztat-brodagaz.15157/

a tu pokazuje swoje dioramy

http://forum.modelarstwo.info/threads/dioramy-brodagaz.13640/

Popatrz po krytykuj :ROFL::ROFL:;)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.942 387 20
Kolego @piter_wxc widzę, że dla Ciebie modelarstwo/zbieractwo samochodowe dotyczy tylko ciężarówek. Kolekcjonowanie innych modeli dla Ciebie nie istnieje. Ciekawe podejście. Odczep się od mojej wersji modelarstwa i zbieractwa i daj sobie właśnie na luz. Forum jest po to, żeby wyrażać swoje opinie. Jak mi się coś podoba, to o tym piszę, a jak mi się coś nie podoba to też o tym piszę, czy będziesz to akceptował, czy nie. Czy uważasz, że mamy pisać tylko ochy i achy na temat modeli? Jeżeli tak, to informuję Cię, że jesteś w błędzie.
Sorry @kubamich1 za ten wpis w Twoim temacie, ale nie pozwolę jeździć po sobie i po swojej osobie.

OP
OP
kubamich1

kubamich1

Znany użytkownik
Reakcje
5 0 0
Panowie ponieważ nazbierało mi się żali jak to niektórzy nazwali więc mówię co o sytuacji na forum myślę. Od pewnego czasu dla mnie zaczęło to forum tak wyglądać że jak nie cukrujesz innym to masz pojechane po całości.( pozdrawiam kolegów z Wawy) Nikt tylko nie pomyśli że ktoś nie ma czasu albo że ktoś jest na wyjeździe i nie ma netu. Albo dodawanie wysilonych komentarzy, to jest śmieszne wprost. Lepiej chyba nic nie napisać jak pisać na siłę. Towarzystwo wzajemnej adoracji -idealna nazwa dla Waszego forum panowie. To nie dla mnie wypisuję się a wy sobie cukrujcie nawzajem dalej. Zdjęć nie kasuje bo mi się nie chce ale jak jest u jakiś rządziciel jeszcze to proszę o zamknięcie moich tematów lub przeniesienie do archiwum. Bawcie się dobrze, pozdrawiam.

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Panowie ponieważ nazbierało mi się żali jak to niektórzy nazwali więc mówię co o sytuacji na forum myślę. Od pewnego czasu dla mnie zaczęło to forum tak wyglądać że jak nie cukrujesz innym to masz pojechane po całości.( pozdrawiam kolegów z Wawy) Nikt tylko nie pomyśli że ktoś nie ma czasu albo że ktoś jest na wyjeździe i nie ma netu. Albo dodawanie wysilonych komentarzy, to jest śmieszne wprost. Lepiej chyba nic nie napisać jak pisać na siłę. Towarzystwo wzajemnej adoracji -idealna nazwa dla Waszego forum panowie. To nie dla mnie wypisuję się a wy sobie cukrujcie nawzajem dalej. Zdjęć nie kasuje bo mi się nie chce ale jak jest u jakiś rządziciel jeszcze to proszę o zamknięcie moich tematów lub przeniesienie do archiwum. Bawcie się dobrze, pozdrawiam.
hmmm ......
obserwuję Twoje tematy od jakiegoś czasu.
Tworzysz fajne modele z sercem od zarani "dziejów" (vide PKS)
Niektóre są lepsze lub gorsze (większośc niestety bardzo źle wykonanych i wykończonych) to Twoja sprawa i hobby.
Jeżeli masz problem z jakąś rzeczą napisz nie jestem z WAWY.
Ja u Ciebie nie wysilałem się na komentarze z "wysiłku" ponieważ tylko obserwowałe Twoje poczynania z modelami.
Pomysły masz świetne jednak wykonanie pozostawia wiele do ...... zrobienia
Teraz sedno sprawy !!!!
Tyle fotek dodaleś ,zrobiłeś partę świetnych modeli (prawie Ci sie udało ,jednalk cysterny PKS z ODklejającym się czymś nie toleruję) i co uciekasz????
Zobacz na mój profil .Masa negatywów i złych ocen ,jednak nie uciekam .Jestem !
Miej szacunek do siebi i Kolegów oraz dystans do swoich prac . Cóż więcej mam napisać .Przemyśl to :)

OP
OP
kubamich1

kubamich1

Znany użytkownik
Reakcje
5 0 0
Broda możesz mi wszędzie poklikać że słabe. Jak Ci to nastrój poprawia to śmiało, ale jak widzisz zacząłeś z wytykaniem błędów to i u Ciebie się też się znalazły na kilku stronach z dwustu. Dalej nie szukałem bo mi to lotto. Trzymaj się.
@SECOND MODELS przemyślane wszystko.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.396 109 2
Broda możesz mi wszędzie poklikać że słabe. Jak Ci to nastrój poprawia to śmiało, ale jak widzisz zacząłeś z wytykaniem błędów to i u Ciebie się też się znalazły na kilku stronach z dwustu. Dalej nie szukałem bo mi to lotto. Trzymaj się.
@SECOND MODELS przemyślane wszystko.
Nie szanujesz Siebie nie szanujesz innych nikt płakać po Tobie nie będzie , konta na fejsie już nie mam także oby nie do zobaczenia.