• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model lokomotywy serii EP09

OP
OP
krzychu12231

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
No to zaraz zamawiam, ale chyba od Kolegi MarcinL :smile:
Dziś skończyłem pierwszą kabinę i zamontowałem górny reflektor. Tą feralną boczną ścianę wywalę i obie ściane będą stanowiły całość razem z dachem :grin:

OP
OP
krzychu12231

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
chf napisał(a):
A możesz pokazać jakąś fotkę ??
Jak będzie druga kabina. Dalej kombinuję z silnikiem i nic sensownego nie przychodzi mi do głowy -żaden nie pasuje. Kolego chf, jak będziesz konserwował swoją EP09 EFC to czy mógłbyś dać kilka fotek silnika, układu napędowego i zmierzyć długość wałka silnika?

OP
OP
krzychu12231

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
Myślę o takim silniku http://www.sb-modellbau.com/product_inf ... 7&cPath=67 Mam kilka pytań:
1. co to znaczy: "37,50 EUR
Cena dla końcowych klientów włącznie MwSt."
2. czy do slilnika mogę dokupić koło zamachowe (piszą coś takiego "Rozpędowa masa 15,6x6x1,48
Rozpędowe masy są sprzedawane tylko w związku z kupnem pobudek względnie kloszową kotwicę silniki.". Czy to znaczy, że aby kupić koło zamachowe, muszę kupić pobudkę?)
Kolego Twardy, wiesz coś o tym? Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.

Twardy

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
krzychu12231 napisał(a):
Kolego Twardy, wiesz coś o tym?
1 cena zawiera w sobie podatek VAT i jest to cena końcowa .
2 co do koła zamachowego , ta firma w swojej ofercie posiada silniki już z kołami zamachowymi poszukaj a na pewno coś wybierzesz ;)
P.S.
nie bardzo rozumiem o co chodzi Tobie w punkcie 2.

OP
OP
krzychu12231

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
Dzięki za pomoc

xendx napisał(a):
krzychu12231 napisał/a:
1. co to znaczy: "37,50 EUR
Codziło mi o tą cenę końcową i podatek VAT

Twardy napisał(a):
nie bardzo rozumiem o co chodzi Tobie w punkcie 2.
Zrozmiałem, że koło zamachowe mogę dokupić tylko do jakieś pobudki :roll:

Twardy napisał(a):
co do koła zamachowego , ta firma w swojej ofercie posiada silniki już z kołami zamachowymi poszukaj a na pewno coś wybierzesz
Żadne nie pasują na rozmiar :sad:

P.S. Faulhaber to ta sama fabryka co Maxon :?:

WM-MODEL

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.750 15 0
Eee... po tym zdaniu "z pobudką" wyraźnie jest napisane, że (by gugle tłumacz ;) ) "Zamówienia indywidualne bezwładności nie będą przetwarzane" :twisted:

Średnio inteligentna @ by się domyśliła, że jak kupisz silnik, to wtedy możesz sobie dokupić do niego tę... bezwładność, czyli pasujące koło zamachowe za 5,50 ojro :LOL:

OP
OP
krzychu12231

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
WM-MODEL napisał(a):
Eee... po tym zdaniu "z pobudką" wyraźnie jest napisane, że (by gugle tłumacz ;) ) "Zamówienia indywidualne bezwładności nie będą przetwarzane" :twisted:

Średnio inteligentna @ by się domyśliła, że jak kupisz silnik, to wtedy możesz sobie dokupić do niego tę... bezwładność, czyli pasujące koło zamachowe za 5,50 ojro :LOL:
Też tak myślałem, ale chciałem się upewnić :smile:

Larry

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
A na jakim podwoziu najlepiej zrobić dziewiątkę, bo też się właśnie przymierzam, ale nie tak jak krzychu12231, że jest to jedna, integralna część z pudłem.

OP
OP
krzychu12231

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
Larry napisał(a):
A na jakim podwoziu najlepiej zrobić dziewiątkę, bo też się właśnie przymierzam, ale nie tak jak krzychu12231, że jest to jedna, integralna część z pudłem.
Nie wiem czy takie znajdziesz, no może jakieś Mehano :???: Spróbuj sam zrobić podwozie i wykorzystaj gotowe wózki (ER20, BR218). Ja za jakiś czas będę robił drugą -rozbieralną dziewiątkę :smile: Kolega Rotor 72 wydłużył loka tak, aby pasował na podwozie ROCO, ale mnie to nie satysfakcjonowało (już o tym pisałem).

Larry

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ja właśnie myślałem o zastosowaniu wydłużonego/skróconego (w zależności od potrzeb) podwozia z jakiegoś loka. Mam na składzie 218, której nie używam, więc może coś przy niej podłubię, żeby przystosować podwozie. Na razie zabieram się do zrobienia pudła.

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
256 4 0
No nie będę ukrywał, że wszyscy z zaciekawieniem czekamy na efekty Twoich prac, wiec nie daj się długo prosić i wrzuć jakieś foteczki, przynajmniej zainspirujesz jeszcze kilka innych dłubaczy do zbudowania swoich modelików i o to w tym chodzi - pobudzać innych do działania :D

OP
OP
krzychu12231

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
Szuałem jeszcze jakigoś silnika w PL, ale nic odpowiedniego nie znalazłem. Jutro zamawiam z sb-modellbau. Jeszcze jedno pytanie: mam szykować peeleny czy ojro?

Dzisiaj walczyłem z klapami na dachu. Roboty od cholery. Potrzebuję zdjęcia elektryki na dachu oraz pługa. Ma ktoś coś takiego?

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
256 4 0
krzychu12231 napisał(a):
Szuałem jeszcze jakigoś silnika w PL, ale nic odpowiedniego nie znalazłem...
Poszukaj na Allegro BR218 starej produkcji Roco, miały duży silnik i nie do zarąbania, a przy okazji mógłbyś wykorzystać sprawdzone wózki.
Jak byś faktycznie szukał dobrych silników, to czasem u tego gościa można trafić silniki warte do wykorzystania w swoich samoróbach, ja zakupiłem u niego 3szt i jestem zadowolony z nich - teraz czekaja na swoje konkretne przeznaczenie.
Ebay też Twoim przyjacielem, poszukaj ;)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 14
Tabor 2
Tabor 12
Tabor 60
Tabor 60