Żeby nie było, że się obijam to poinformuję Was, że chwilowo miasto czeka na lepsze czasy i kolejną kadencję rozwoju - póki co jednak więcej dziać się będzie na zapleczu - jako postanowienie noworoczne postawiłem sobie zmotywowanie się do sprzątnięcia i odświeżenia (doprowadzenia do stanu używalności) stryszku, gdzie docelowo miasto zagości w pełnej formie - no i jak postanowiłem tak też zacząłem robić. Proces ten niestety jest czaso i pracochłonny więc troszkę mi to zajmie - ale jak tylko ogarnę temat biorę się za budowę kompletnej bazy modułów pod cały planowany obszar - a później już pójdzie jakoś tak jak z pierwszym modułem (który przedzie też drobne, lub mniej drobne zmiany kosmetyczne).
Tak więc na relacje z miasta trzeba będzie poczekać. Ale na pocieszenie dodam, że ruszyłem nieco temat niewielkiego dworca autobusowego, który to znajdzie się gdzieś w mieście - przy stacji kolejki miejskiej. Póki co powstaje to z odpadu i tego czego nie wykorzystałem w module a prezentuje się tak:
Póki co zabrakło na nawierzchnię, ale to się nadrobi
Przystanek nie będzie duży, ale trochę pojazdów jednorazowo będzie w stanie przyjąć:
Aktualnie trwają procedury mające na celu wyłonić przewoźnika, który obsłuży miejskie linie - szukam jakiegoś ciekawego malowania - najlepiej dostępnego na kilku różnych typach taboru ale póki co z marnym skutkiem, jak tak dalej pójdzie sam coś wykombinuje
Ale to na spokojnie, póki co inne priorytety
Ogólnie plan na ten rok jest taki by ukończyć bazę makiety i położyć torowisko na całości - reszta wyjdzie w praniu