Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
To pokazuje, jak słabe są farby akrylowe i jak słabo się trzymają. Coraz częściej przekonuję się do malowania emaliami, a Twoje doświadczenia tylko to potwierdzają. Albo wszystkie warstwy (poza podkładem) akrylowe, albo wszystkie emalie...
Czekam na butelkę Wamodu i kabiny też mam zamiar odbarwić. Generlanie do wersji koreańskiej dam inny kolor wnętrza.
Powoli też powstaje reszta Hwasonga. Jako że rama nie będzie czarna jak w polskim to można część zabudowy od razu do niej przyklejać.
Od żony w prezencie dostałem drugi komplet kół z Defa.
Wybrałem inny wzór bieżnika.
Drzwi pomalowane na nowo. Górne pójdą do Hwasonga, dolne do naszego Scuda. Mam nadzieję że tym razem Vallejo nie zacznię pękać po kilku dniach.
Powoli kompletuję też załogę do polskiej wersji. Owszem buty nie są nasze a i mundury pewnie się różnią względem tych używanych przez LWP, ale mi to nie przeszkadza i tak pozostanie.
Zupełnie przypadkiem wpadł mi dziś taki film przedstawiający jednostki rakietowe z Choszczna. Generalnie warte obejrzenia jak dla mnie były pierwsze minuty, około 20 dokładnie. Widać na nim nasze Mazy 543 oraz załadunek na wagony i wyjazd do ZSRR na ćwiczenia w strzelaniu. Dość ciekawy materiał biorąc pod uwagę jak stosunkowo mało jest wszelakich informacji o tym sprzęcie w naszej armii.