Ponad dwa lata jak model leży i czeka na lepsze czasy. Epidemia wirusa i siedzenie w domu sprawiło że wziąłem go na warsztat. Będę tu prezentował postępy prac krok po kroku mam nadzieje że łącznie z malowaniem. Model to w miarę świeży wypust Trumpetera. Pojazd będę chciał wykonać w malowaniu jednej z czterech polskich brygad wykorzystujących ten sprzęt. Trafiły one na uzbrojenie LWP w latach 70-tych i pozostały do wczesnych lat 90-tych.
Ogółem były 34 sztuki w naszej armii. Po rozformowaniu brygad wozy spotkał różny los. Duża ich część została przerobiona z wyrzutni na stacje radarowe, trzy trafiły do muzeów, dwa sprzedano (dano) amerykanom a kilka sprzedano do Czech.
Rama powoli zaczyna nabierać kształtów. Skleja się bardzo przyjemnie, części pasują do siebie idealnie.
Ogółem były 34 sztuki w naszej armii. Po rozformowaniu brygad wozy spotkał różny los. Duża ich część została przerobiona z wyrzutni na stacje radarowe, trzy trafiły do muzeów, dwa sprzedano (dano) amerykanom a kilka sprzedano do Czech.
Rama powoli zaczyna nabierać kształtów. Skleja się bardzo przyjemnie, części pasują do siebie idealnie.
- 8
- 1
- Pokaż wszystkie