Cześć wszystkim, jako że jestem nowym forumowiczem to się przedstawię, Jestem Łukasz. Mam 27lat. Od dłuższego czasu interesuję się modelarstwem kolejowym i ogólnie modelarstwem. A że czas zagospodarować strych i żona chce mi w tym pomóc to postanowiłem zabrać się za budowę makiety. Na razie chciałbym zrobić plan żeby w miarę ogarnąć temat. strych jest wolny tak że do zagospodarowania jest przestrzeń 11x12m wysokość od1 do 3m. Jeden narożnik jest bardziej zacieniony wie c tam umieściłbym kopalnię węgla. Aha ważna sprawa, dla żony musi pojawić się skład osobowy w mirę nowoczesny, ma sentyment do tego środka transportu.
Co do kształtu to skłaniałbym się do tego by zbudować ją wzdłuż ścian około 1,5m szerokości z jednym szerszym końcem, tam gdzie byłaby kopalnia i może jakaś huta stali.
Nie mam doświadczenia w projektowaniu torowisk więc byłbym wdzięczny za wszelką pomoc i wskazówki. Jest to projekt rozwojowy na wiele lat więc podchodzę do tego spokojnie bez zbędnego spinania się.
Co do kształtu to skłaniałbym się do tego by zbudować ją wzdłuż ścian około 1,5m szerokości z jednym szerszym końcem, tam gdzie byłaby kopalnia i może jakaś huta stali.
Nie mam doświadczenia w projektowaniu torowisk więc byłbym wdzięczny za wszelką pomoc i wskazówki. Jest to projekt rozwojowy na wiele lat więc podchodzę do tego spokojnie bez zbędnego spinania się.