Najwyższy czas na kolejną relację z mojego „ placu budowy ” gdzie prace powoli ale systematycznie posuwają się do przodu. Na terenie lokomotywowni ukończyłem montaż brakujących dwóch torów dojazdowych i pojawiła się kompresorownia z pomostem , w stanie „ surowym zamkniętym „ Wkrótce będą tam pracować jacyś ludzie no i pojawią się jakieś narzędzia typu taczka, wózek itp
. Tym samym definitywnie zakończyłem układanie torów na makiecie i związaną z nimi instalację zasilającą.
Z budynków mam obecnie na warsztacie dwie nastawnie i magazyn z wiatą ale jeszcze nie gotowe.
Popełniłem również barierkę ochronną w miejscu przewężenia torowiska . Ciągle jestem w trakcie szutrowania a tam gdzie je zakończyłem pojawiły się pierwsze wskaźniki no i pierwsza elektrotrawka .
W celu uzupełnienia wszystkich dotychczasowych relacji pokazuję schematyczny układ całej makiety , z podziałem na trzy okręgi nastawcze : stacja , posterunek odgałęźny z przystankiem osobowym , posterunek odgałęźny z zapleczem industrialnym .
Naniesiony na schemat , projekt sygnalizacji jest oczywiście dziełem kol. Pawła Piotra któremu jeszcze raz dziękuję za pomoc.