Moją niedoścignioną inspiracją jest nieistniejący już Anhalter Güterbahnhof w Berlinie.
Komputerowa inscenizacja życia dworca:
Makieta dworca Anhalter w Muzeum Techniki w Belinie, które mieści się m.in. na terenie ocelałej parowozowni tego dworca:
Zdjęcie archiwalne, zaplecza dworca Potsdamer Bahnhof, sąsiadującego z Anhalter Bahnhof:
Oba dworca z lotu ptaka. To taka prawie dzielnica kolejowa była...
We Wrocławiu też był dworzec towarowy, mniejszy niż ten Berliński, ale zbliżony klimatem. Dziś nie pozostało z niego wiele. Całe szczęście udało się go uwiecznić na zdjęciach, dostępnych na serwisie polska.org.pl
Do takich smaczków zmierzam, w dużym pomniejszeniu oczywiście. Nie mnie jednak chcę uzyskać wielkomiejski charakter zabudowy dworca.
Z drugiej strony nie chcę przesadzić z nadmiarem.
Komputerowa inscenizacja życia dworca:
Zdjęcie archiwalne, zaplecza dworca Potsdamer Bahnhof, sąsiadującego z Anhalter Bahnhof:
Oba dworca z lotu ptaka. To taka prawie dzielnica kolejowa była...
We Wrocławiu też był dworzec towarowy, mniejszy niż ten Berliński, ale zbliżony klimatem. Dziś nie pozostało z niego wiele. Całe szczęście udało się go uwiecznić na zdjęciach, dostępnych na serwisie polska.org.pl
Do takich smaczków zmierzam, w dużym pomniejszeniu oczywiście. Nie mnie jednak chcę uzyskać wielkomiejski charakter zabudowy dworca.
Z drugiej strony nie chcę przesadzić z nadmiarem.
Ostatnio edytowane:
- 3
- 3
- 4
- Pokaż wszystkie