Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Parowozownia wcale nie jest za wąska, tylko nawet w III epoce takie romantyczne szopy już nie miały racji bytu :| , chyba, że na wąskim torze.
Ale na makietach jak najbardziej takie historie się mogą wydarzyć
To dobrze, zresztą chyba nikt takich nie robi.
Ale dodatkowy moduł przedłużający stacje na potrzeby wystaw to by spadnięcia korony nie spowodował chyba ;->
Adam napisał(a):
Na stacji w Pucku perony też nie są strasznie długie
Ładnie, tylko jakoś mi się klimacik z Lewinem Leskim kojarzy...wydaje mi się, że tworzysz podobne obiekty jak na ww. makiecie (nie to, że Lewin mi się nie podoba, wręcz przeciwnie), ale dorzuć coś od siebie...
A w jakim celu??
Ja nasatwiam sie na budowe budynków w miare możliwości zgodnych z oryginałem. Tylko dworzec bedzie nieco inny niz jego oryginał( nie miałem planów dokładnych) ale bryła bedzie taka jak w oryginale...
Nie widze "kopii" między moją stacją, a Lewinem ....
Układ torowy nie jest odzwierciedleniem jakiejś istniejącej stacji, ale zgodny ze sztuką budowania układów torowych (sprawdzony i przyjęty przez wiadomo kogo...)
Przedstawiam 1 fotke z postępu prac nad parowozownią. Jest to fotografia robiona w trakcie wykonywania wnętrza pomieszczenia naczelnika parowozowni, więc jest troszke niedociągnięć. Ale już wszystko zostało zrobione tak jak należy, drzwi wklejone, naczelnik równierz...
Jako, że dawno mnie tutaj nie bylo, "odgrzewam" swój temat dwiema fotografiami prezentujacymi parowozownie prawie ukończoną, na dzień dzisiejszy jest ona juz w pełni gotowa.