• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

[Makieta] Podkowa

Reakcje
1.132 4 1
Wszystko zależy jak bardzo jesteś uważny, z uwagi, że pod nim pewnie będziesz przechodził, może dochodzić do katastrofy budowlanej:) I nie wiem czy do kolejowy czy drogowy? Jak kolejowy to może go na samym dole dać i wtedy zgrabne kółeczko będziesz miał, ale nie wiem jaki wogóle masz układ torów.

OP
OP
M
Reakcje
0 0 0
jezeli chodzi o tory to dopiero biore sie za planowanie, nie chce miec duzo torow myslalem o jakis 4. mam jedna watpliwosc czy wjazd na ten most bedzie mozliwy czy nie bedzie za malego kąta łukowego.

tunel planowalem w lewy gornym roku rowniez na łuku, bedzie obejmowal 1 tor

ciagle mysle, wiec mile widziana pomoc !:)

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.707 51 5
mazinho_2005 napisał(a):
pogubilem sie :D nie wiem czy nieprzekombinowane ... nie chcialem duzo ukladow a wyszlo sporo :/
Ano, przekombinowane po lewej, niedokończone po środku u góry... Nie ma obwodu zamkniętego, a chyba o to Ci chodziło.
Zacznij może od prostego owalu i dokładaj.

OP
OP
M
Reakcje
0 0 0
dokladnie. zastanawiam sie tylko, gdzie ten most zrobic ( ewentualnie wspomniany dokladany modul z mostem ) tak jak jest teraz, czy na samej gorze ale wtedy nie bedzie petli bo nie chce dwoch mostow ;<

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.219 51 6
mazinho_2005 napisał(a):
dokladnie. zastanawiam sie tylko, gdzie ten most zrobic ( ewentualnie wspomniany dokladany modul z mostem ) tak jak jest teraz, czy na samej gorze ale wtedy nie bedzie petli bo nie chce dwoch mostow ;<
Abstrahując od narysowanego układu torowego po lewej stronie, to takie położenie mostu jak narysowałeś ( zamykające owal) jest moim zdaniem optymalne. Tylko wykonać nalezałoby go w technologii " zdejmowalnego" tak byś spokojnie mógł sobie wchodzić do wnętrza.

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.219 51 6
mazinho_2005 napisał(a):
no ok, ale wtedy tylko jeden, maxymalnie dwa tory bylyby zamknieciem owalu. a pozostale by sie konczyly po drugiej stronie podkowy.
No i wporzo. 2 tory na takim moście dadzą ci dwutorowy owal. Od tego bym wyszedł projektując resztę układu.

OP
OP
M
Reakcje
0 0 0
dzisiaj sie tym pobawie. mam tylko pytanie, czy gdybym mial podobny uklad co teraz ( oczywiscie troche mniej tych tras) to czy jednym dekoderem multimaus da sie tym wszystkim sterowac?

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.219 51 6
mazinho_2005 napisał(a):
dzisiaj sie tym pobawie. mam tylko pytanie, czy gdybym mial podobny uklad co teraz ( oczywiscie troche mniej tych tras) to czy jednym dekoderem multimaus da sie tym wszystkim sterowac?
Rozumiem że chodzi ci o zestaw sterowania cyfrowego z myszą multimaus. - TAK !

OP
OP
M
Reakcje
0 0 0
cos takiego wymyslilem :) mam tylko problem zeby dopasowac ta koncowke torowiska bo za cholere nie moge dopasowac tych torow :p ogolnie wszystko ok nie bedzie kolizji? to moje pierwsze torowisko wiec pewnie duzo bledow ?

Załączniki

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.707 51 5
Nooo, już dużo lepiej. Ale chyba łatwiej by nam było pomóc Ci, gdybyś pokazywał widok w wymiarze 2D. Łatwiej byłoby też nanosić jakieś poprawki.

Tutaj ja bym ciut odsunął wewnętrzny tor od środkowego i połączył zewnętrzny tor z wewnętrznym półtrapezami po obu dolnych stronach. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
B
Planuję 14
Planuję 64
Planuję 117
Planuję 272
Planuję 31