Cześć wszystkim. Nie jestem tu nowy, ale dawno nie udzielałem sie w tym dziale.
Nie wielu z was wie, bo pewnie nie zagląda do działu makiet w skali N, ale od jakiegoś czasu dłubie przy temacie kolejki "półkowej" puszczonej po ścianach garażu.
Pętle jakie tam mam mają długość ok 16 metrów.
Tory H0 to Piko na podkladzie, oraz stare ścinki Roco Line 2,1mm. Całosć połaczona na złączki.
Dla skali N użyłem torów Kato. Bardzo wdzięczny system. Całość układu torowego jest przykręcona, a nie klejona. DIeki temu są możliwe szybkie przebudowy i korekty jak mi coś przyjdzie do głowy.
Wstawiłem 3 różne fototapety.
Całość działa w DCC-cenralka DR5000 oraz manipulatory Fred jak we Fremo.
Więcej zdjęć z ewolucji projektu tutaj w tym wątku...
https://forum.modelarstwo.info/threads/makieta-garaŻowa-z-dodatkiem-dioram.35018/page-11
Zapraszam do małej retrospekcji.
Ostatnio dłubie przy fragmencie toru, aby go troszkę uatrakcyjnić, a przy okazji odpalić temat elektrowozów pod drutem.
Całość o zachodzie słońca wygląda tak...
Z modelami w skali N
Z modelami h0e na tym samym torze....
I z H0
Pozdrawiam Szymon.
Nie wielu z was wie, bo pewnie nie zagląda do działu makiet w skali N, ale od jakiegoś czasu dłubie przy temacie kolejki "półkowej" puszczonej po ścianach garażu.
Pętle jakie tam mam mają długość ok 16 metrów.
Tory H0 to Piko na podkladzie, oraz stare ścinki Roco Line 2,1mm. Całosć połaczona na złączki.
Dla skali N użyłem torów Kato. Bardzo wdzięczny system. Całość układu torowego jest przykręcona, a nie klejona. DIeki temu są możliwe szybkie przebudowy i korekty jak mi coś przyjdzie do głowy.
Wstawiłem 3 różne fototapety.
Całość działa w DCC-cenralka DR5000 oraz manipulatory Fred jak we Fremo.
Więcej zdjęć z ewolucji projektu tutaj w tym wątku...
https://forum.modelarstwo.info/threads/makieta-garaŻowa-z-dodatkiem-dioram.35018/page-11
Zapraszam do małej retrospekcji.
Ostatnio dłubie przy fragmencie toru, aby go troszkę uatrakcyjnić, a przy okazji odpalić temat elektrowozów pod drutem.
Całość o zachodzie słońca wygląda tak...
Z modelami w skali N
Z modelami h0e na tym samym torze....
I z H0
Pozdrawiam Szymon.
- 10
- 3
- 1
- Pokaż wszystkie