• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

makieta opuszczana z pod sufitu

OP
OP
deus

deus

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ja ciągle pracuje a relacji nie zdaje bo nic wielkiego się nie dzieje. :neutral: Zmienił się trochę układ torowiska ale wynikło to z drobnych komplikacji. Czekam na resztę zwrotnic i zaczynam kończyć przeciąganie kabelków. :devil:

OP
OP
deus

deus

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
flexy

Witam ułożyłem już parę metrów torów, ale jest kicha tory które przykleiłem są do bani i w ogóle nie spełniają moich oczekiwań :sad: Więc postanowiłem że tam gdzie tylko będzie można użyje flexów a nie krótkich odcinkowych torów. Ze względu na podjętą decyzje mam pytanie czy flexy z linku można spokojnie stosować na makiecie?
http://www.gamahobby.com/x_C_I__P_5510080;5510000.html

OP
OP
deus

deus

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
To w takim razie czy można prosić o jakiś link gdzie można je tanio nabyć?
Prosił bym o szybkom odpowiedź bo zakupu muszę dokonać dzisiaj :razz:

OP
OP
deus

deus

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
A czym różni się oprócz wyglądu flex roco od flexów z linku który zamieściłem wcześniej? Czy chodzi tu też o trwałość i przewodzenie prądu :?:

OP
OP
deus

deus

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Lepiej zrobić stacje osobowa na której mieści się lokomotywa z 4 wagonami i cały skład stoi na odcinku prostym, czy lepiej by mieściło się pięć wagonów osobowych a lokomotywa stawała na łuku? :???:

OP
OP
deus

deus

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Po modernizacji torowiska i zrobieniu rozjazdów na łukach na stacji mieści się skład 5 wagonów i lokomotywa ... a wszystko to w linii prostej :D
Narazi z braku czasu dużo się nie dzieje , ale za to przez cały ten czas gromadzą materiał... :grin: W najbliższym czasie postaram się zamieścić plan i zdjęcia z przyklejonym torowiskiem

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
Zrób tak:
ułóż szybko tory tak byś mógł sobie już jeździć, a powoli rób resztę rzeczy... Nic tak nie cieszy jak poruszający się tabor... :D

Zaplanuj sobie prace w tej sposób, aby w ciągu jednego dnia (wieczoru) zrobić coś do końca, nawet jak to będzie bardzo mała rzecz...

OP
OP
deus

deus

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam. Po ośmiu miesięcznej przerwie znów rozpoczął budowę. Ku rozczarowaniu wielu z was makieta dalej jest tam gdzie być powinna i nikt jeszcze ine zginoł :D jak narazie wszystko jest w porządku. Zaczołem układać torowisko do końca lecz z braku czasu nie dokończyłem . Jak tylko będe miał chwile czasu wrzuce zdjęcia

Pozdrawiam

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
B
Planuję 8
B
Planuję 14
Planuję 64
Planuję 272
Planuję 31