Stronie śląskie mnie ujęło. Ponieważ kolej tam zarżnięto i doprowadzono do zarośnięcia to wąski tor jak najbardziej może być. Rewelacyjna makieta. Podziwiam rozmach, możliwości i kolekcje.
Dzięki za uznanie, tak Stronie Śląskie, bardzo urocza stacyjka, na tej samej linii - Lądek Zdrój, Ołdrzychowice Kłodzkie (można zobaczyć na filmie Kolskiego - "Afonia i pszczoły"), w latach 90-tych często wychodziło się z tych miejsc na szlaki turystyczne, komu to przeszkadzało? Parę urokliwych stacji było na Dolnym Śląsku - Karpacz, Złoty Stok, Jugowice ( niedługo wrócą tam pociągi, ale to już nie to!), Walim (pozostał zaniedbany budynek stacji i eletrowozownia, najkrótsza linia zelektryfikowana przez Niemców - 5Km). Dużo fajnych zdjęć jest w archiwum cyfrowym z czasów świetności tych stacji.
I w tle słuchowisko Wiedźmin z tomu Krew Elfów
Tak, zgadza się, super produkcja firmy Fonopolis, szkoda że upadła przed dokończeniem sagi o Wiedźminie, nie wytrzymała konkurencji z piratami.
Polecam Trylogię Husycką Sapkowskiego, też zrobioną przez nich "na wypasie".
Świetna makieta. Gratuluję. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić, to napędy zwrotnic. Szkoda że nie są pod makietowe. Jeszcze raz gratulacje.
Też mnie teraz irytują, ale zacząłem gromadzić materiały do makiety ponad 20 lat temu, w tamtych czasach tory, zwrotnice, napędy zwrotnic firmy Fleischmann były dla mnie czymś niesamowitym, gdy zacząłem wgryzać się w temat budowy makiet było już za późno, zmiana torowisk i całego osprzętu do tak dużej makiety była zbyt kosztowna, musi być jak jest. Najważniejsza jest dobra zabawa przy budowie i fajne spędzanie wolnego czasu.