Witam mam na imię Maciej i jestem nowym użytkownikiem tego forum. Choć od dawna przeglądam czytam i uczę się od kolegów to będzie mój pierwszy wpis. Przygoda z modelarstwem kolejowym zaczęła się jeszcze w dzieciństwie kiedy ojciec pokazal mi swoje zbiory piko z dawnych lat. Były zabawy na podłodze ale wiadomo to nie bylo to i po paru latach wraz z tatą zaczelismy budowę tortu. Nadszedł jednak czas że trzeba bylo się przeprowadzić było dużo innych zajęć i torcik zostal zapomniany. Po zmianie miejsca zamieszkania i nudzenia się w długie zimowe wieczory postanowiłem wrócić do modelarstwa i tak powstał plan budowy makiety modułowej według własnych norm. Plan wymyśliłem sam i wiem że nie jest idealny ale jest dostosowany do warunków.
Teraz co do samej makiety to składa się ona z 7 modułów epoka jaką wybrałem to V sygnalizacja świetlna, tory to piko praktycznie wszystko na flexach, sterowanie cyfrowe. Mam już położoną i zaszutrowaną część torów. Mam do was wielką prośbę o pomoc przy ustawieniu sygnalizacji na tym planie. Zdaje sobie sprawę że plan może nie jest dobry i część może być do zmian ale mam nadzieje że nie jest aż tak tragicznie. Na planie zaznaczyłem które tory już istnieją a które są do położenia. Nastawnie kolor czerwony. Jeśli o czymś zapomniałem to przepraszam
Pozdrawiam
Teraz co do samej makiety to składa się ona z 7 modułów epoka jaką wybrałem to V sygnalizacja świetlna, tory to piko praktycznie wszystko na flexach, sterowanie cyfrowe. Mam już położoną i zaszutrowaną część torów. Mam do was wielką prośbę o pomoc przy ustawieniu sygnalizacji na tym planie. Zdaje sobie sprawę że plan może nie jest dobry i część może być do zmian ale mam nadzieje że nie jest aż tak tragicznie. Na planie zaznaczyłem które tory już istnieją a które są do położenia. Nastawnie kolor czerwony. Jeśli o czymś zapomniałem to przepraszam
Pozdrawiam
Załączniki
-
476,6 KB Wyświetleń: 149