• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa [Makieta] Makieta-tort w skali H0

OP
OP
paziu1000000

paziu1000000

Znany użytkownik
MSMK
Producent
Reakcje
132 3 0
Dziękuję za docenienie tego, co robię. Powoli zaczynam myśleć, jak rozplanować zieleń na fragmencie wewnętrznym, tj. tam gdzie stoi kościół i willa z czerwonym dachem.

OP
OP
paziu1000000

paziu1000000

Znany użytkownik
MSMK
Producent
Reakcje
132 3 0
Dzisiaj jak i wczoraj walczyłem z najgorszym (z racji dostępu) elementem na mojej makiecie. Jest to kąt, za mostem a przed tunelem. Stare zagospodarowanie zostało wyprute a pojawiły się nowe półki z murów oporowych.Tu mam pytanie, czy na tej małej półce robić zieleń ze zwisającymi jakimiś bluszczami, czy zasypać to na równo piaskiem?
Poniżej porównanie starego z nowym oraz efekt ostatnich prac na tym fragmencie.

Załączniki

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.642 559 30
Na takich półkach z całą pewnością natychmiast wyrosłoby jakieś zielsko, więc zostawienie samego piasku będzie trochę nienaturalne. Ja bym zrobił tam piasek lub żwirek, z którego powyrastała trawa i jakieś krzaczki, ale raczej nie bluszcze. To powinna być roślinność "samoistna", a nie celowo zaprowadzona przez człowieka. Ale to tylko moje zdanie.

OP
OP
paziu1000000

paziu1000000

Znany użytkownik
MSMK
Producent
Reakcje
132 3 0
Dzisiaj pociągnąłem zieleń na ostatnim fragmencie. Klej jeszcze nie wysechł. Kilka małych fragmentów muszę jeszcze poprawić. Paczka z zielenią średnią i wysoką powinna do mnie niedługo dotrzeć;). Pomimo to, efekt już jest. Co niektórzy już wiedzą, co na tym fragmencie będzie ale dla reszty, niech będzie to zagadką:podstepny:

Załączniki

OP
OP
paziu1000000

paziu1000000

Znany użytkownik
MSMK
Producent
Reakcje
132 3 0
Mały postęp. Niestety, zdjęcia niektóre kiepskie, bo trzaskane aparat zastępczym, którego nie ogarniam:(

Załączniki