Witam, po przemeblowaniu mojego pokoju okazało się, że nie zmieści mi się na szerokość makieta, którą zaplanowałam. Miała ona mieć wymiary ok. 2,5mx1,3m. Z długością nie ma problemu, mój pokój jest długi, ale wąski. Namyśliłam się, że zamiast robić klasycznego torta zrobię moduł, a dokładnie stacyjny, do tego kawalątek torów dzięki którym będę mogła wykonywać manewry. Maksymalną szerokością jaką dysponuję jest 1m, co do długości to ok.3,5m. Wstępnie zaplanowałam sobie 2 moduły. Jako, że nie planuję uczęszczać z nimi na różne spotkania będą mieć różne wymiary odbiegające od norm. Przedstawiam wstępny plan:
Na wstępie chcę zaznaczyć 2 rzeczy: perony będą ostatecznie dłuższe, z lewej strony będzie kiedyś jeszcze jeden moduł, który będzie przedłużał perony, co do rozjazdów, nie zamienię na łukowe, ponieważ nie miałabym możliwości manewrów. Teraz krótki opis.
Szary-perony, rampa
Pomarańczowy-budynek stacyjny
Fioletowy-nastawnie
Czerwony-magazyn
Niebieski-lokomotywownia (długa, aby pomieścić na jednym torze 2 lokomotywy jedna za drugą lub lokomotywę ET41)
Zielony-stacji paliw
Czarny- kładka (zmieniłam jej położenie i nie będzie w miejscu widocznym na grafice tylko na prawych końcach peronów)
Miejsce na składy (po lewej na dole) po dodaniu kolejnego modułu będzie dłuższe. Na mniejszym module będzie przejazd i droga prowadząca do magazynu i lokomotywowni. Ostatecznie na drugim module z peronami, który się pojawi dużo później będą biegły 3 tory, z tego 1 odejdzie gdzieś... jeszcze nie wiem gdzie. W dalekiej przyszłości ma to wyglądać jak makieta z pustym środkiem (dookoła pomieszczenia). Sterowanie cyfrowe (Roco Multimaus). Epoki IV-VI.