• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój tabor

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

dariuszz94

Znany użytkownik
Reakcje
113 4 0
W końcu mogę zaprezentować mój urodzinowy prezent - zestaw dwóch węglarek Tilliga. Pomalowałem tablice przestawcze i stopnie manewrowego oraz zamontowałem koła hamulcowe.
DSC_1280.JPG

DSC_1283.JPG

I oba:
DSC_1285.JPG

DSC_1287.JPG

DSC_1290.JPG

Tutaj już połączone w tandem:
DSC_1292.JPG

Przy okazji malowanie tablic przestawczych i stopni manewrowego objęło też węglarkę od ROCO:
DSC_1299.JPG

Natomiast malowanie samych tablic przestawczych przeszła cysterna Piko:
DSC_1305.JPG

P

ps

Gość
Prawidłowo pomalowane modele we wszystkich wcieleniach:
Kiedy zobaczyłem pierwsze modele w tych barwach byłem pod wrażeniem - mimo, że to zupełnie nie moja epoka. Dzisiaj widząc na torach kilka EU44 w różnych "malunkach" pewnego operatora sieci komórkowej (tak mi się trafiło - żadnego w barwach przewoźnika) pomyślałem sobie "Ciekawe czy Darek już je ma, a jeśli nie ma to pewnie będzie je miał". Przyjemnie na nie - czyli modele - popatrzeć. (taki sobie wywód bo nie wolno mi oceniać - ale może i dobrze, tak wygodniej)

Arti55

Znany użytkownik
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
124 0 0
Pikowski "Byck" zawitał pod "strzechę", więc kilka fotek.
Właściwości jezdne bardzo dobre - na ESU LokPilot liczy "kamloty" między podkładami.

Bardzo ładny i schludnie wykonany model, parę lat temu można było tylko pomarzyć o takim za taką cenę ...

Zobacz załącznik 488027
Zobacz załącznik 488028
Zobacz załącznik 488029
Zobacz załącznik 488030
Zobacz załącznik 488031
Zobacz załącznik 488032
Jak zwykle fotki przecudne.

puszo

Aktywny użytkownik
Reakcje
215 3 3
Cargowski Byk ET22-854 jest i u mnie :). Wraz z SM42-1069 stoją przed szopą oddziału PKP Cargo w Majowie Pomorskim :), w oczekiwaniu na zatrudnienie.

20170704_220919.jpg

20170704_221418.jpg

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.713 443 99

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
756 35 5
Moje dwa nowe nabytki EU44 (Husarz) i EU45 stoją przed S1. Pierwszy z nich oczekiwany od momentu ukazania się zapowiedzi ROCO na ten rok, drugi - nieplanowany, ale dobrze im razem. Z boku inne nowe nabytki - para węglarek od ROCO, ale te podpięte już pod ET22.
eu44ieu45.jpg

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Kolekcje 16
Kolekcje 29
Kolekcje 0
Kolekcje 13
Kolekcje 296