• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój tabor

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

SzymonZ

Aktywny użytkownik
Reakcje
44 50 67
Cześć Koledzy i Koleżanki,

Nowy nabytek, unikt chyba ciężki do zdobycia teraz.

Rivarossi Re 4/4 179 Bern (Product no. HR9901D)
Wersja z dekoderem (nie wiadomo jakim ale bez dźwięku, trudno).

Wyrwałem nową z magazynu za 200 CHF.

Lokomotywa jest bardzo cięzka, w pełni metalowa.

Porównując do modelu Roco sądzę, że jest lepiej wykonana. Teraz czekam na Re 8/8.

Kilka zdjęć:

http://imgur.com/a/S0T1H

Ostatnio edytowane:

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
153 0 0
Roco chyba nie robiło Re 4/4, tylko Ae 4/4. "Czekam na Re 8/8" - chodziło o Ae 8/8?
Jasne że Roco nie robiło BLS Re 4/4.
Re 4/4 robili w skali H0:
Maerklin
Lima
Swimo
Hag
Jouef HDI czyli Hobby Developments Ireland
Flugurex (mosiądz limitowana seria 45sztuk)
i Rivarossi - trzeba przyznać że sekcja dachu wygląda ładnie, bo jest ażurowa,może uproszczona ale jednak cały model jest bardzo dobry.
Z tego co mi wiadomo to nie jest to produkt Hornby/Rivarossi, jest tylko producentem. Kto inny zaprojektował ten model.

Mamy wątek o Kolejach w Szwajcarii może tam wstawić jakieś inne ujęcie lokomotywy.

SzymonZ

Aktywny użytkownik
Reakcje
44 50 67
Jasne że Roco nie robiło BLS Re 4/4.
Robiło, robiło. Mam model taki z jednym pantografem w kolorze szaro zielonym.

Mamy wątek o Kolejach w Szwajcarii może tam wstawić jakieś inne ujęcie lokomotywy.
Tutaj takie zdjęcie niestety słabo widać, ale tak jeżdżą po 2 lub 3 elktrowozy najczęsciej ciągną towary z włoch:

Uwielbiam SBB i BLS.

Niestety są drogie bez zniżek. Wczoraj jadąć na Matterhorn zapłaciłem na trasie Basel-Zermatt za 2 klasę return ticket 219 CHF :mad:

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
153 0 0
Tak. Roco robilo takie:

i taki

i taki

Mam wszystkie trzy ale w Polsce. Jak bede lecial do Warszawy to zrobie zdjecia tych modeli.
Kolega myli serie lokomotyw szaro-zielony BLS to Re4 /4 II (ważne są serie czy 1 czy 2, bo to całkiem inne lokomotywy)
czerwona Re 4/4 to też seria II
- chętnie zobaczę od Roco Re 4/4 ale pierwszej serii dla BLS.
Roco ma w ofercie Ae 4/4 a to jest inna lokomotywa.

Wątek o kolejach szwajcarskich jest tu: http://forum.modelarstwo.info/threads/koleje-szwajcarskie.30031/

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Kolekcje 16
Kolekcje 29
Kolekcje 0
Kolekcje 13
Kolekcje 296