• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój PRL -lokfan

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.252 108 2
Dwu silnikowy to tylko w takim sensie że zamiast rozrusznika elektrycznego miał mały benzynowy silnik który służył do odpalenia silnika głównego. :)
Kapitalne modele ostatnio zaprezentowałeś (y)

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
Hohoho...jak dawno mnie tu nie było , w tym czasie, towarzysze oddelegowali mnie do jednego z zaprzyjaźnionych krajów bym . przyjrzał się prawdziwie socjalistycznemu współzawodnictwu pracy! I tak teraz po powrocie trzeba będzie te wspaniałe nowości wprowadzić do naszej pracy! A na razie zima więc czas na remonty!

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
No cóż porzuciłem na jakiś czas sprawozdania z przekuwania idei w czyn, budowania naszej, wicie. wspólnej socjalistycznej, wicie, przyszłości Towarzysze ! A to dlatego, że byłem na szkoleniach ideologicznych i gospodarczych u Towarzyszy w ZSRR ! Dowiedziałem sie tam też, jak można oszczędzić mnóstwo materiałów tak potrzebnych gospodarce ! Np do oleju napędowego należy dolewac wodę, podnosi to tylko sprawność silnika bo i stopien sprężania wyższy, a i oszczędności olbrzymie. Jako oleju należy używać frytury z jadalni itd, itp. mam głowę pełną racjonalizatorstwa towarzyszy radzieckich, wiec będę te ich pomysły wprowadzał w czyn . A na razie na bazie cisza zapadł zmrok... II zmiana kończy pracę ! ;)

IMG_5376.JPG
IMG_20190108_195718.jpg
IMG_5052.JPG

IMG_5372.JPG

JACEKPOMOC

Znany użytkownik
Reakcje
1.550 5 0
Swietna prezentacja wieczorna w PRL-u.Super modele i pomysł z wyeksponowaniem.Rewelacyjna scenka warsztatowa.Zdjecia zbiorowe powalają(y)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.801 387 20
Jestem pod wrażeniem tych zdjęć. Świetny klimat, a i pomysły masz rewelacyjne na pokazywanie modeli. Uzbierałeś naprawdę świetne modele, można Ci pozazdrościć i jednocześnie pogratulować. (y)

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.243 301 15
Wspaniała kolekcja i super prezentacja. Motywujesz, chłopie!
Na marginesie - skąd Tatra balastowa?

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.243 301 15
To ci powiem, że fajnie zrobiony. Mam rozgrzebaną 813-tkę z kiprem i wiem jaki to trudny w budowie model ze względu na niedoskonałość (delikatnie rzecz ujmując) wtrysku. Twój naprawdę jest piękne zrobiony.

szifo30

Znany użytkownik
Reakcje
4.585 3 0
Tatra prezentuje się świetnie .Wiem ile trzeba pracy włożyć w ten model żeby był taki efekt,(mi się jeszcze nie udało .ale wiem że wrócę do niego)