• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój PRL -lokfan

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
No a dzisiaj w piękną jesienną niedzielę trzeba było awaryjnie wysłac nowego Stara, bo się sekretarzowi POP zepsuł Fiat, żeby było trudniej , stał na parkingu pod kościołem w sąsiedniej Gminie (sekretarz mówi , że pojechał rozeznać, jak ksieża oczeniają naszą władzę i sojusze) Co było począć , wyciągnęliśmy z domów towarzyszy z POP i pojechaliśmy. Tam przy pomocy dwóch milicjantów z miejscowego posterunku MO i członków ORMO wtaczyliśmy samochód sekretarza po dechach na Stara. Jutro tow. z warsztatu zajmą sie nim. Aparat władzy musi być mobilny a my świadomi członkowie egzekutywy w naszym zakładzie tę mobilność mu zapewnimy! :)
IMG_9553.JPG
IMG_9552.JPG
IMG_9550.JPG

dziarka

Aktywny użytkownik
Reakcje
238 2 0
Gdy widzę tego Stara to mam przed oczami przeprowadzkę mojego wujka do nowego PGR-owskiego mieszkania gdy miałem 10 lat:)
Super, że takie modele odtwarzają nam historię(y)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.964 387 20
Star z Fiatem świetny i ciekawa prezentacja. Jedno co mi się nie podoba (zresztą już o tym pisałem wcześniej) to barwa Twoich zdjęć. Czy naprawdę nie możesz oświetlić tego modelu i zrobić zdjęć w naturalnych kolorach?. A jeżeli nie, to czy nie możesz tego skorygować w jakimś prostym programie do obróbki zdjęć. Twoje zdjęcia naprawdę są za pomarańczowe.
Pozwoliłem sobie skopiować jedno Twoje zdjęcie i popracować przez około 2 minuty suwaczkami. Wyszło takie coś:

IMG_9552 3.jpg

Jak Ci się nie podoba, to daj znać, a usunę. ;)

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
Star z Fiatem świetny i ciekawa prezentacja. Jedno co mi się nie podoba (zresztą już o tym pisałem wcześniej) to barwa Twoich zdjęć. Czy naprawdę nie możesz oświetlić tego modelu i zrobić zdjęć w naturalnych kolorach?. A jeżeli nie, to czy nie możesz tego skorygować w jakimś prostym programie do obróbki zdjęć. Twoje zdjęcia naprawdę są za pomarańczowe.
Pozwoliłem sobie skopiować jedno Twoje zdjęcie i popracować przez około 2 minuty suwaczkami. Wyszło takie coś:

Zobacz załącznik 508218

Jak Ci się nie podoba, to daj znać, a usunę. ;)

Wrzuciłem na szybko , wszystkie są z jednej serii więc wszystkie są przekolorowane ,a ja jestem po weselu :) Nie tylko nie powinienem prowadzić. ale też jak widac i zdjeć wrzucać:ROFL: Wybacz...poza tym All it's OK :)

Załączniki

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
No i ostatni ,z niedawnych dostaw, Star 28. Wzmocnienie taborowe naszej bazy powoduje wzrost entuzjazmu i zwiększenie zaufania naszej załogi dla kierownictwa naszej Partiii i dyrekcji Zakładu! Praca dla naszej socjalistycznej ojczyzny to dal nas chluba i zaszczyt. Wszystkimi siłami będziemy dążyć by społeczeństwu żyło się lepiej , by rolnik otrzymywał wiecej kwintali z hektara, zaś każdy robotnik otrzymał swoje 30 m.kw. i pralkę "Franię" Dla uczczenia 35 zjazdu PZPR zobowiazaliśmy się przewieźć o 20 procent więcej, pszczół luzem niż w analogicznym okresie roku ubiegłego! Na końcu zestawienie ostatnio otrzymnego taboru :)

IMG_9534.JPG
IMG_9532.JPG
IMG_9535.JPG
IMG_9563.JPG
IMG_9565.JPG

MAnTonI

Aktywny użytkownik
Reakcje
182 1 0
A ja mam pytanie o koła Starów, czy to produkcja kolegi Jan-kol? Czy może sam masz dostęp do takich kół? Interesują mnie też światła przednie, skąd u Ciebie tak piękne odbłyśniki reflektorów?

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.964 387 20
Pięknie pokazałeś tego Stara. Świetne fotki. (y) Grupowe zdjęcie wyszło świetnie. Podoba mi się Twój tabor z tamtych lat. (y)

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Jeden z nielicznych wątków, gdzie naprawdę wszystko mi się podoba:love:
Dzięki, zdjęciu z niskiej perspektywy, wreszcie widzę co mi najbardziej nie pasowało z Fiatem od Tola... to głównie opadająca maska:niepewny:
Chyba, że się mylę i ktoś podpowie gdzie takiego kupić :niepewny:
Nic nie obiecuję... ale może... niedługo ode mnie;) Pracuję nad nim:)