• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Lokomotywy dwuczłonowe na polskich torach

Gagar358

Znany użytkownik
Reakcje
1.528 3 0
Dąbrowa Górnicza Towarowa, 14.08.2024 r. Skoda 131 063-0 ZSSK Cargo po manewrach i zmianie toru podpięła się do składu węglarek stojących w głębi stacji. Po dość długim oczekiwaniu (już miałem zbierać się do domu) podjechałem jednak bliżej tego składu i udało mi się sfotografować go prawie w całości w momencie kiedy właśnie zaczął ruszać ze stacji. Zależało mi zwłaszcza na fotkach węglarek Budamar, których kilka było w owym składzie.
P1100729.JPG

P1100725.jpg

P1100765.JPG

P1100828.JPG

Reakcje
862 5 1
28.09.2024. | Katowice Muchowiec
ET42-024 PKP Cargo z długim składem węglarek męczy się na stromym podjeździe do podg. Muchowiec KMB i zmierza dalej w kierunku Rudy Kochłowic.
Obok przejeżdżającego pociągu widoczna tarcza ostrzegawcza odnosząca się do ledwo widocznego w tle Automatycznego Posterunku Odstępowego Katowice Muchowiec Wschód.
Zdjęcie WhatsApp 2024-09-29 o 19.15.57_3d22ec04.jpg

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
6.117 38 4
Koledzy, w końcu! Wybrzydzać nie będę, warunki miałem takie jak każdy widzi około 15-tej. Szaro, deszcz, półmrok, generalnie przygnębiająca aura. Było info, że w Iławie stoi ET41-153, żółta morda. No, ale jak to zwykle bywa na takim odcinku jak między Iławą, a Olsztynem info już nie było. W końcu info nadchodzi, że jest w Olsztynie, w ciemno "d*pa w troki" i z buta w tempie mistrza Korzeniowskiego dotarłem na sekcję towarową, na ul. Zientary-Malewskiej. Udało mi się trafić akurat jak jamnik się ustawił pod semaforem, kilka fotek się udało zrobić, to akurat mój pierwszy kontakt z tą maszyną w Olsztynie, w sumie nie przypominam sobie by była w ogóle raportowana w ostatnich kilku latach u nas. Tak więc mimo wiadomo technicznych mankamentów, szum w zdjęciu i generalnie rozmyte bo niedoświetlone, to jednak uśmiech na twarzy jest :) A ponieważ wiadomo, że co się odwlecze to...to wiem z gory, że zrobię tej ET41 jeszcze trochę fajnych fotek w przyszłości, w lepszych warunkach.(y)
04.12.2024. Olsztyn Główny.
tory 4 gru 24 2 2000 stare logo.jpg

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.884 79 12
Koledzy, w końcu! Wybrzydzać nie będę, warunki miałem takie jak każdy widzi około 15-tej. Szaro, deszcz, półmrok, generalnie przygnębiająca aura. Było info, że w Iławie stoi ET41-153, żółta morda. No, ale jak to zwykle bywa na takim odcinku jak między Iławą, a Olsztynem info już nie było. W końcu info nadchodzi, że jest w Olsztynie, w ciemno "d*pa w troki" i z buta w tempie mistrza Korzeniowskiego dotarłem na sekcję towarową, na ul. Zientary-Malewskiej. Udało mi się trafić akurat jak jamnik się ustawił pod semaforem, kilka fotek się udało zrobić, to akurat mój pierwszy kontakt z tą maszyną w Olsztynie, w sumie nie przypominam sobie by była w ogóle raportowana w ostatnich kilku latach u nas. Tak więc mimo wiadomo technicznych mankamentów, szum w zdjęciu i generalnie rozmyte bo niedoświetlone, to jednak uśmiech na twarzy jest :) A ponieważ wiadomo, że co się odwlecze to...to wiem z gory, że zrobię tej ET41 jeszcze trochę fajnych fotek w przyszłości, w lepszych warunkach.(y)
04.12.2024. Olsztyn Główny.
Zobacz załącznik 1089311
... nie marudz, jest klimat:D(y)

Pozdr,...

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
9.604 18 0
7.12.2024r. Warszawa Główna Towarowa. ET42-008 szykuje się do odjazdu, do którego zostało jeszcze "trochę czasu", o czym świadczy m.in. półleżąca sylwetka maszynisty i smartfon w dłoniach. Rok 2025, będzie dla tego typu lokomotyw, już chyba ostatnim w barwach PKP, gdyż większości lokomotyw, kończą się świadectwa. I w tym miejscu proszę o komentarz specjalistów: "większości", czy "wszystkim" lokomotywom?
2.JPG

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
6.117 38 4
15.02.2025. Naterki k. Olsztyna.
Wygaszony ET41-151 po przyprowadzeniu składu z węglem odebrał z Czerwonki skład kontenerowy, przejechał Olsztyn i odpoczywa w Naterkach, zapewne czekając na zmianę obsady.
tory 15 lu 25 6000 2000 stare logo.jpg