• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Lista - druga seria - wagony - Koleje Mazowieckie.

OP
OP
gagarin737
Reakcje
0 0 0
Na razie jest 16 os....brakuje do setki jeszcze 84....to już nie dużo;)

1. Gagarin737​
2. TELEJEK​
3. DBmati​
4. Fefander​
5. Phatomiusz​
6. pkpkol​
7. MichałK​
8. Lukasz436​
9. CoCu​
10. Zaq​
11. witkoim​
12. ALA​
13. wespe​
14.rufi bochnia​
15. zbig10101​
16. Dozamet​

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10 1 0
Jak sie sprzeda wszystkie 230 Traxxów to będzie miejsce na sprzedaż 100 następnych zestawów wagonów.

Ja już swój kupiłem.

"A co ty zrobiłeś dla wykonania planu ?"

(Tak ogólnie a nie do przedmówcy)
:)

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10 1 0
Kto jest właścicielem praw do projektuje modelu lub czegotam potrzeba z czego produkowane były te wagony. Co jest potrzebne żeby uruchomić produkcje.
Bo rozumiem ze oznaczenia i numery były zleca w do nadrukiem już tutaj.

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
315 2 3
Co jest potrzebne żeby uruchomić produkcje.
Bo rozumiem ze oznaczenia i numery były zleca w do nadrukiem już tutaj.
Potrzebne są modele pomalowane w barwy KM. A jak widać z wpisu powyżej, producent modelu i firma która go zarazem pomalowała właśnie przestała obsługiwać zamówienia... tak więc dopowiedz sobie resztę...

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10 1 0
Jak nie oni to może ktoś inny. A może ktoś ich kupi?
Byleby chętni byli, a na razie słabo to wygląda. 16x3 wagony to tylko 48 sztuk.
Nie sądzę żeby opłacało się serię mniejszą niż 200 sztuk produkować.

Reakcje
0 0 0
UWAGA!!! ATTENTION!!! ACHTUNG!!!
Byłem dziś w Lokomodelu i odbierając oliwkową SM42 dowiedziałem się, że na 2015 rok firma Hobby Trade planuje zrobić nową serię wagonów Kolei Mazowieckich. Wagony mają być sprzedawane pojedynczo (4 wagony środkowe + 1 wagon sterowniczy). Sprzedawca powiedział mi, że już są robione formy, i że będą zamawiać jak już wagony będą gotowe. Oprócz tego ma powstać 9 malowań wagonów Bipa. Minus jest taki, że już wtedy będą wykupione traxxy KM.​

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
315 2 3
UWAGA!!! ATTENTION!!! ACHTUNG!!!
Byłem dziś w Lokomodelu i odbierając oliwkową SM42 dowiedziałem się, że na 2015 rok firma Hobby Trade planuje zrobić nową serię wagonów Kolei Mazowieckich. Wagony mają być sprzedawane pojedynczo (4 wagony środkowe + 1 wagon sterowniczy). Sprzedawca powiedział mi, że już są robione formy, i że będą zamawiać jak już wagony będą gotowe. Oprócz tego ma powstać 9 malowań wagonów Bipa. Minus jest taki, że już wtedy będą wykupione traxxy KM.
Ciekawe jak HobbyTrade ma coś zrobić skoro właśnie bankrutuje? Strona WWW w wersji duńskiej niedostępna w niemieckiej od lutego nie aktualizowana...

ALA

Znany użytkownik
Reakcje
1.405 23 0
To planują? Czy ktoś sobie dywaguje, że może ktoś kupi i może coś wyprodukuje? Pierdoły i tyle!
W każdym razie plany na 2015 rok, firmy, która może zakończyć działalność w 2013 roku, należy traktować z duuuuuużym dystansem!

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10 1 0
To co ja moge powiedzieć o Panach z Lokomodel to ze jak coś mówią, to przeważnie ma pokrycie w rzeczywistości.
Wszystkie newsy które od nich usłyszałem sprawdzały sie.
Więc jest nadzieja. A z tego co wiem tez są inicjatora
I kilku inicjatyw rynkowych, więc może i to stało sie perspektywiczne. Ciekawe jak sie tarczy km sprzedają.

Jak ja rozmawiałem z w czasie odbierania traxxa to był raczej sceptyczny do idei pojawienia sie reedycja wagonów km.

Jak bedą sprzedawane pojedynczo to ciekawe czy numery bedą rożne.
Jak dla mnie nie robi to różnicy biorę 4 sztuki i sterowniczy.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.934 119 22
Byłem dziś w Lokomodelu i odbierając oliwkową SM42 dowiedziałem się, że na 2015 rok firma Hobby Trade planuje zrobić nową serię wagonów Kolei Mazowieckich. Wagony mają być sprzedawane pojedynczo (4 wagony środkowe + 1 wagon sterowniczy). Sprzedawca powiedział mi, że już są robione formy, i że będą zamawiać jak już wagony będą gotowe. Oprócz tego ma powstać 9 malowań wagonów Bipa. Minus jest taki, że już wtedy będą wykupione traxxy KM.​
Matko, ale pierdoły ludziom wciskają.

Phantomiusz

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
Ano pierdoły i nic więcej. Pawie w każdym zdaniu. Ciekawe jak obecnej sytuacji firmy mają cokolwiek planować, a tutaj mowa o 2015 roku :D. Po co mają robić formy skoro już są :ostrozny:, w takim układzie te wagony mogła by wypuścić każda firma. No i te nieszczęsne Bipy... Hobby tTade przecież nie robi tych wagonów, a ma wypuścić je w 9 malowaniach lol.....:ROFL: